Менше жиру! 8 правил по догляду за жирною шкірою

Жирна шкіра вимагає дуже дбайливого догляду і уважного ставлення, але якщо дотримуватися цих нескладних правил, вона буде довго залишатися красивою і молодою, пише Жіночий Світ.

Мабуть, саме жирний тип шкіри вимагає від нас найбільше турботи і приносить  найбільше занепокоєння. Вона пересихає, вона дуже чутлива, вона вимагає постійної уваги… Іноді здається, що простіше опустити руки і здатися – все одно неможливо перемогти цей жирний блиск. Але, перш ніж впасти у відчай, спробуйте ці поради по догляду за жирною шкірою: можливо, вони зроблять ваше життя легшим, а вашу шкіру – красивішою і здоровішою.

Збалансувати, але не висушити

Може здатися, що чим краще засіб висушує шкіру, тим більше він нам підходить – і це виявиться найбільшою помилкою. Позбавлена ​​своїх природних масел, шкіра почне виробляти жир з подвоєною силою – і в підсумку ми отримаємо той же самий блиск. Тому вибираючи засоби по догляду за жирною шкірою, варто віддавати перевагу найбільш дбайливим і м’яким, з високим вмістом масел і зволожуючого крему.

Правильно підбирайте очищуючий засіб

Якщо ви правильно підібрали засіб, то варто очищати шкіру кілька разів на день – це найкраще, що ви можете для неї зробити. Вибирайте ті, в яких немає спирту, а до складу входять глина і активоване вугілля – для м’якого і дбайливого, але при цьому глибокого очищення.

Будьте обережні з пілінгом

Пілінг і відлущування – відмінний спосіб очистити пори, але якщо у вас жирна шкіра, вам не підійдуть скраби. Фізичні ексфоліанти можуть пошкодити капіляри і привести до того, що бактерії поширяться на розширені пори. Краще віддавайте перевагу хімічним видам пілінгу: тим, до складу яких входять саліцилова, молочна або гліколева кислоти.

Не відмовляйтеся від тонера

Правильно підібраний тонер може збалансувати рівень рН і шкірного жиру, видалити залишки косметики і забруднень, а також зволожити шкіру. Головне – вибирати той засіб, до складу якого не входить спирт.

Обов’язково користуйтеся зволожуючим кремом

Найголовніша помилка, яку можна зробити в догляді за жирною шкірою – не користуватися зволожуючим кремом. Цей тип шкіри схильний до пересихання сильніше всіх інших – і тому особливо важливо підібрати підходящий зволожуючий крем і регулярно ним користуватися. Ідеальним варіантом може стати зволожуючий гель, який не ускладнює шкіру і в той же час насичується її вологою.

… і маслом

Так, це може здатися контрінтуітивно, але масло, нанесене на жирну шкіру, в результаті може нормалізувати вироблення шкірного сала і в підсумку зменшити жирний блиск. Варто віддавати перевагу щільним, але легким маслам, таким як жожоба, виноград, насіння шипшини, масло Аргана і обліпихи.

Підбирайте правильні маски для обличчя

Інгредієнти, які допомагають тримати під контролем вироблення шкірного жиру – це деревне вугілля, глина, саліцилова і молочна кислоти, гамамеліс, блакитна пижмо і олія чайного дерева. Вибирайте маски, до складу яких вони входять, і регулярно додавайте їх в рутину догляду за шкірою.

Користуйтеся основою для макіяжу

Основа для макіяжу – це тональний крем, який наноситься поверх денного крему і створює базу для нанесення макіяжу. Жінкам з жирною шкірою краще вибирати рідку основу, так як в її склад майже не входять масла і жир, а також пудра, яка може закупорити пори і посилити вироблення шкірного жиру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів