5 звичок, які псують ваше волосся

Багато дівчат звикли доглядати за волоссям за досить стандартним сценарієм: двічі помити голову шампунем, потім нанести кондиціонер і бальзам для волосся, іноді використовуючи різні маски. Якщо враховувати всі негативні фактори, що впливають на волосся, цього догляду буде недостатньо. Спробам підтримувати красу і здоров’я волосся перешкоджають дії, які ми робимо день у день, не підозрюючи про те, якої шкоди вони завдають. У цій статті ми розповімо про 5 звичок, які псують ваше волосся.

1. Нанесення шампуню по всій довжині волосся.

Наносити шампунь потрібно на шкіру голови, масажними рухами промиваючи волосся. Піна сама розподіляється з водою по довжині волосся. Для того, щоб ретельно промити волосся, не потрібно купати його у шампуні, адже він позбавляє шкіру голови і корінці від сальних виділень, при цьому рясне нанесення може спровокувати ламкість і сухість волосся, особливо на його кінчиках.

2. Розчісування мокрого волосся.

Як би не зручно це було, але розчісувати потрібно тільки сухе волосся. Якщо ви хочете уникнути сильно заплутаних пасом, ретельно розчісуйте ваше волосся безпосередньо перед прийняттям душу. Мити голову при цьому потрібно лише м’якими рухами, масажуючи шкіру голови, тоді волосся не заплутається, і вам легко буде приступити до укладання.

3. Віджимання волосся перед нанесенням пом’якшуючого засобу.

Чесно кажучи, я сама віджимала волосся, оскільки мені теж здавалося, що через воду кондиціонер або бальзам погано вбираються. Поки одного разу професійний стиліст по волоссю не сказав мені, що вода є провідником засобу, дозволяючи йому рівномірно розподілятися, не упускаючи пасма. А коли ви робите це на віджатому волоссі, деякі пасма залишаються незадіяними. Склад бальзамів і кондиціонерів розроблений спеціально для контактів з водою, тому вони відмінно працюють без надуманих маніпуляцій.

4. Розтирання волосся рушником.

Щоб прискорити процес сушіння, багато жінок після миття голови розтирають волосся рушником. Це не можна робити! Енергійно розтираючи волосся, ви розкриваєте його лусочки. У той час, коли вони закриті, волосся блищить, відбиває світло, виглядає гладким і здоровим. Коли лусочки волосся пошкоджені і відкриті, волосся стає пухнастим, тьмяніє і виглядає погано при укладці. Просто злегка промокніть волосся рушником, роблячи це дбайливо від коренів до кінчиків.

5. Спати з хвостиком.

Гумки, які ми використовуємо, не такі вже й безпечні. Вони ламають волосся, так як сильно його перетягують. А якщо ви ще й спите з високим хвостом, то, розчісуючи вранці, виявите цілий жмут волосся, що випало на гребінці. Кращим варіантом нічної зачіски буде розслаблена коса.

Джерело

Поділись


Новини партнерів