7 заборон, які встановлюються при лікуванні акне

Акне – одна з форм захворювань шкірних покривів, лікування якої проходить строго під наглядом лікаря. Спеціаліст встановлює ступінь тяжкості захворювання, призначає необхідні ліки і прописує курс лікування. Якщо ви хочете мати здорову і сяючу шкіру і швидше позбутися від запалень на обличчі, зверніть увагу на заборони, які встановлюються лікарями:

Перестаньте видавлювати прищі

Перш за все потрібно запам’ятати: самостійне очищення пор не приведе вас до бажаного результату, і тільки погіршить ситуацію. Проводити чищення обличчя в таких випадках може тільки фахівець.

Не торкайтеся до обличчя

Відучити себе від звички чіпати обличчя руками. Шкіра легко заражається інфекціями, а в поєднанні з пилом і мікробами суміш, яку ми отримуємо, стає вкрай небезпечною для обличчя.

Не витирайте обличчя рушником

На рушнику є сотні мікробів і бактерій, контакт з якими вам вкрай небажаний. Замініть його простими паперовими серветками і вбирайте ними вологу.

Міняйте наволочку кожні кілька днів

Так само, як і в випадку з рушником, наволочки накопичують в собі занадто багато бактерій і мікробів, які розвиваються при виробленні шкірного сала і утворенні оптимальних температур під час вашого сну.

Відмовтеся від тонального крему

Тональні засоби лягають на обличчя тонким шаром і створюють сприятливі умови для розмноження бактерій. Якщо ви ніяк не можете відмовитися від декоративної косметики, вибирайте засоби з позначкою «некамедогенно».

Дотримуйтеся дієти

Важливим в процесі боротьби з акне є і внутрішній стан організму. Для початку приберіть зі свого раціону продукти, які посилюють вироблення шкірного сала: цукор, дріжджі, молочні продукти, білий хліб.

Не робіть пілінги в домашніх умовах

Будь-які агресивні засоби для шкіри вам зараз протипоказані. Не займайтеся самолікуванням, не намагайтеся прискорити процес народними методами, не слухайте поради бабусь і знайомих, у яких «була точно така ж проблема». Дотримуйтесь призначень лікарів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів