Ретинол, мило і ще 5 прийомів, щоб уповільнити старіння шкіри

Гарна шкіра протягом усього життя аж ніяк не питання генів і навіть не завжди екології. Наша робота над власною зовнішністю і здоров’ям – ось головні умови. У цій статті ми розповімо, як знизити ризик виникнення ранніх зморшок і тьмяного кольору обличчя.

Вмивайтеся ретельно і регулярно

Очищення – найважливіший етап в процесі догляду за обличчям. Не дарма в азіатських країнах, де за статисткою жінки виглядають молодшими набагато довше, ніж європейки, так багато уваги приділяється цьому ритуалу. Очищення – це не тільки зняття макіяжу, а й позбавлення від ороговілих клітин, поту і забруднень іншого характеру. Для кожної з цих проблем необхідний свій інструмент вирішення. Так, макіяж з очей допоможуть зняти спеціальні лосьйони, які не підійдуть для позбавлення від забруднень викликаних неправильною роботою сальних залоз. Також варто пам’ятати, що різні типи шкіри потребують різних очищувальних засобів, які одночасно будуть ефективно очищати шкіру і не зашкодять їй своїм агресивним складом. Пам’ятайте про це, коли наступного разу будете вибирати новий тюбик в колекцію.

Не нехтуйте ретинолом

Традиційно ретинол, вітамін А, використовували для боротьби з акне, але з часом стало зрозуміло, що крім того, що він запобігає запаленню і володіє ефектом загоєння, він сприяє розгладженню шкіри і підвищенню її пружності. Простіше кажучи, ретинол продовжує молодість клітин шкіри, а також має накопичувальний ефект, тобто працює за принципом філерів, поступово заповнюючи зморшки, які виникають. Вибирати засоби з вітаміном А також краще за допомогою косметолога, який допоможе визначитися з концентрацією і способом доставки вітаміну в шкіру. Не зайвим буде знати, що препарати з ретинолом можна починати використовувати хоч в підлітковому віці, але знову ж таки виключно після консультації з фахівцем. В якості профілактики вікових змін такі препарати достатньо наносити на шкіру два рази на тиждень.

Використовуйте сироватки

Сироватки – це препарати з високим відсотком вмісту біологічно активних інгредієнтів, здатних проникати через роговий шар шкіри і працювати на клітинному рівні. Такі концентрати мають виражену дію і допомагають вирішувати суто конкретні проблеми, що одночасно і плюс, і в деякому роді мінус. Явна перевага сироваток – їх можливість глибоко впливати на вогнище проблеми і досить швидко її вирішувати. До всього іншого сироватки зазвичай підсилюють дію інших засобів догляду, вони можуть також запобігати появі нових прогнозованих проблем зі шкірою, а також попутно вирішувати «бонусні» питання. З недоліків – необхідність консультації з дермато-косметологом, який допоможе вибрати правильний серум. Самодіяльність з концентратами загрожує виникненням нових ускладнень.

Глибоко очищайте пори

Щоденне використання пінок, масел, лосьйонів і різних мив – є обов’язковим, але на цьому процес усунення шкірних забруднень не закінчується. Раз в тиждень необхідно проводити глибоке очищення пор з метою позбавити їх від закупорки, а вас від чорних крапок і запалень, що прискорюють процес старіння шкіри. Для цього відмінно підійдуть маски, скраби, губки, електричні щітки та інші девайси, спрямовані на глибоку і щиру роботу.

Завжди користуйтеся засобами з SPF-фільтрами

Навіть якщо на вулиці свинцеві хмари, а сонце ви в останній раз бачили місяців 6 назад, ультрафіолету це не заважає згубно впливати на вашу шкіру. Шкідливі промені регулярно діють на нашу Землю, без проблем оминаючи хмари і ваш крем без захисту. Як наслідок – фотостаріння шкіри і перші зморшки вже в юні двадцять.

Нормалізуйте свою дієту

Звичайно ж, ви знаєте про шкоду жирного, солоного, солодкого і іншого дуже смачного, але неймовірно шкідливого. Однак чи оцінюєте ви в повній мірі масштаб тих поразок, які вас чекають в майбутньому без належної турботи про своє харчування? Їжа забезпечує наші клітини поживними речовинами, необхідними для коректного функціонування всіх органів організму. Якщо у вашому раціоні явно відбувається перекіс в сторону неправильної їжі, ви позбавляєте себе багатьох необхідних елементів. Так антиоксиданти, які присутні у свіжих овочах і фруктах, допомагають боротися з вільними радикалами, жирні кислоти, які можна знайти в рибі, необхідні для сяйва і молодості шкіри, так що нехтуючи подібними продуктами, ви підкладаєте ложку дьогтю в свою бочку молодості.

Займайтеся спортом

Аеробні вправи корисні не тільки для додання тонусу м’язам і спалювання жирів, вони також прекрасно працюють на підтримку здоров’я шкіри. Нагадаємо, що при такому вигляді фізичного навантаження основним джерелом для м’язової діяльності виступає кисень, яким активно насичується наш організм, в тому числі і шкіра, під час тренування. Брак кисню призводить до порушення структури клітин і швидкому розвитку ознак старіння, так що годинка на біговій доріжці – це не тільки мінус в сантиметрах в талії, але ще і невеликий похід до косметолога. Плюс, варто пам’ятати, що при інтенсивному фізичному навантаженні, відбувається активне потовиділення, при якому з організму виходять токсини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів