7 проблем з волоссям, які можуть свідчити про порушення в організмі

Стан волосся – барометр стану здоров’я. Певні проблеми з волоссям можуть вказувати на існуючі порушення і хвороби.

Підвищена сухість. Виражена сухість і ламкість волосся часто говорить про порушення жирового обміну, дефіцит кальцію, а також жиророзчинних вітамінів А і Д в організмі.

Себорея. Вона може з’явитися в результаті грибкових уражень шкірного покриву голови, псоріазу, екземи та контактного дерматиту. Крім того, до себореї може призводити брак в раціоні кальцію, міді, вітамінів А, В і С, а також кисломолочних продуктів. Нерідко до себореї приводять порушення роботи шлунково-кишкового тракту, які супроводжуються зловживанням солоною, жирною, смаженою і гострою їжею або ж алкоголем.

Волосся швидко жирніє. Схильність волосся до жирності нерідко свідчить про порушення в роботі печінки.

Волосся січеться. Якщо посічені кінчики стають справжньою проблемою, пошкодження зачіпає велику частину волосся і не проходить, незважаючи на вжиті косметичні заходи, це може бути симптомом анемії, пов’язаної з нестачею заліза.

Залисини. У їх появі нерідко «винен» гормональний збій.

Втрата волосся. Якщо людина перенесла ГРВІ, грип або була схильною до стресу, то посилене випадіння волосся є природним і тимчасовим процесом. Випадіння волосся протягом тривалого часу може свідчити про різні проблеми: з нирками, печінкою, гормонами.

Сивина. На її появу значно впливає спадковість. Але також волосся може сивіти внаслідок гормональних порушень (зокрема, дисфункції щитовидної залози), при порушенні обміну речовин, анемії, прихованої інфекції, проблем з печінкою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів