Топ-5 фруктових масок для блиску і гладкості волосся

Найбільш поширеними проблемами з волоссям у весняний і літній період є:

  • випадіння
  • тьмяність
  • жорсткість
  • сухість
  • ламкість

Впоратися з вищепереліченими проблемами допоможуть домашні маски з натуральних фруктів. Вони живлять, зволожують волосся, захищають його від впливу ультрафіолету, надаючи еластичності і гладкості.

Нижче представлені кілька рецептів простих і ефективних масок для волосся на основі фруктів.

Маска проти жирності волосся на основі яблучного соку

Натріть на дрібній тертці м’якоть одного яблука. Додайте до неї 2 столові ложки лимонного соку і стільки ж яблучного оцту. Ретельно перемішайте масу до однорідності і нанесіть на волосся на півгодини. Потім помийте голову з шампунем.

Поживна маска для гладкості волосся на основі ківі

Змішайте м’якоть одного ківі і 4 столові ложки жирного кефіру або кислого молока. Отриману суміш нанесіть на корені волосся, накрийте їх харчовою плівкою і рушником і потримайте 15 – 20 хвилин. Змийте суміш шампунем і теплою водою.

Бананова маска проти тьмяності і ламкості волосся

Розімніть виделкою м’якоть одного банана і додайте до нього столову ложку оливкової олії. Ретельно перемішайте суміш до однорідності і нанесіть її на волосся. Оберніть волосся плівкою і рушником і потримайте 20 – 30 хвилин. Після чого змийте маску теплою водою з шампунем.

Абрикосова маска для сильно пошкодженого і жорсткого волосся

Розімніть пластмасовою виделкою м’якоть декількох абрикос до стану кашки. Додайте до них столову ложку оливкової олії і рясно нанесіть на всю довжину волосся, уникаючи зони коренів. Залиште суміш на 20 хвилин і потім змийте теплою водою з шампунем.

Зволожуюча маска для волосся на основі авокадо

Подрібніть м’якоть одного стиглого авокадо до стану кашки. Додайте столову ложку оливкової олії, підігрітої на водяній бані, і один яєчний жовток. Ретельно перемішайте суміш до однорідності і рівномірно розподіліть її по всій довжині волосся, уникаючи прикореневої зони. Залиште на півгодини, потім змийте теплою водою з шампунем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів