Випадіння волосся: в чому причина і як позбутися від проблеми

Маски від випадіння волосся

Для більшості людей красиве і здорове волосся – запорука привабливості людини. Тому проблема випадіння є актуальною для багатьох.

У нормі щодня випадає до ста волосинок, але це для нас абсолютно непомітно, оскільки їм на зміну виростають нові. Але якщо їх ріст сповільнюється або випадіння стає інтенсивнішим, то це може загрожувати людині облисінням.

Відбувається це з кількох причин:

  • Падіння імунітету. Часто це зустрічається серед вагітних і годуючих грудьми жінок, а також після перенесених застудних захворювань і грипу.
  • Залозодефіцитна анемія. Брак в організмі цього мікроелемента може бути спровокований деякими захворюваннями, рясними менструаціями, виснажливими дієтами.
  • Прийом деяких лікарських препаратів (протипухлинних, для зниження тиску, гормональних протизаплідних, стероїдів і деяких НПЗЗ).
  • Дисбаланс гормонів. Його причинами можуть стати природні фізіологічні причини (статеве дозрівання, вагітність) і різні патологічні стани (цукровий діабет, захворювання щитовидної залози);
  • Авітаміноз.
  • Інфекційні захворювання шкірного покриву голови, себорея і дерматит.
  • Недостатній кровообіг волосяних фолікулів. Це може статися в результаті серцево-судинних захворювань, остеохондрозу або зловживання продуктами, що містять кофеїн.
  • Вплив зовнішніх факторів: різких перепадів температур (взимку необхідно користуватися головним убором), токсичні викиди в навколишнє середовище і т.д.
    постійні стреси

Як позбутися від проблеми?

Більшість станів, пов’язаних з облисінням, можна призупинити. Необхідний тільки кваліфікований підхід. Якщо волосся випадає протягом тривалого періоду, потрібно звернутися за допомогою до трихолога. Перше, що потрібно зробити – виявити і усунути причину (підвищити імунітет, пропити комплекс вітамінів, вилікувати захворювання і т. д.).

Обов’язковим є використання засобів для місцевого застосування (шампунів, масок, ополіскувачів).

Джерело

Поділись


Новини партнерів