Правила догляду за шкірою після 40

Які компоненти обов’язково повинні входити до складу антивікової косметики, чим замінити водопровідну воду для щоденного вмивання і як ватяні диски допоможуть в боротьбі з набряками, розповідає дерматолог-косметолог Мадіна Байрамукова.

Чим старшими ми стаємо, тим більше уваги змушені приділяти своїй шкірі. В 40 років вмивати обличчя водопровідною водою і не вивчати склад косметики, якою користуєшся, – це справжній злочин. А карається він зморшками, набряками, пігментацією, зневодненням шкіри і іншими віковими проблемами. Як доглядати за шкірою тим, хто розміняв четвертий десяток, розповідає дерматолог-косметолог Мадіна Байрамукова.

1. Використовуємо антивікову косметику. Обов’язково дивіться на склад і не забувайте, що на етикетках інгредієнти розташовуються в порядку їх зменшення. Основу будь-якого крему становлять активні компоненти. Це можуть бути натуральні масла, колаген, гіалуронова кислота, різні вітаміни. Якщо всі вони знаходяться в кінці складу, то користі, швидше за все, не принесуть.

Добре, якщо серед інгредієнтіві ви знайдете: cyclohexasiloxane (циклогексасилоксан) – силікон, який відповідає за гладкість шкіри і її м’якість; масло каріте – ідеально живить; магній – мікроелемент, який сприяє поліпшенню кровообігу і впливає на колір обличчя; олія арганового дерева – також живить і розгладжує зморшки; вітамін Е, відомий своїми антиоксидантними властивостями; ретинол (вітамін А) і еластин – два антивікових компоненти, які забезпечують пружність шкіри і боротьбу зі зморшками.

2. Пам’ятаємо про зволоження. Один з найважливіших зволожуючих компонентів, здатних проникати глибоко в шкіру, – це urea pura (сечовина). Намагайтеся купувати засоби для щоденного використання, де в наявності є цей компонент або sodium hyaluronate (сіль гіалуронової кислоти). Він також прекрасно зволожує.

Часто виробники додають в крем такі компоненти, як Propylene Glycol (пропіленгліколь) і гліцерин, заявляючи про їх зволожуючі властивості. Однак це не так. Пропіленгліколь є продуктом нафтопереробки, краще уникати його в складі антивікової косметики, так як він викликає роздратування, сухість, стягнутість шкіри, а отже, спонукає появу нових зморшок. Гліцерин також сприяє зневодненню.

3. Вмиваємося правильно! Водопровідна вода не підходить для вмивання шкіри після 40. Що робити? Кип’ятити воду для вмивання і додавати в неї 1 чайну ложку соди або використовувати для цих цілей мінеральний аналог, який повністю підійде вам за складом. На жаль, універсального варіанту, який би задовольняв потреби різних типів шкіри, немає. У зв’язку з цим варто порадитися з дерматологом-косметологом.

4. Звертаємо увагу на шкіру навколо очей. Для догляду за даною зоною рекомендуються двофазні розчини для зняття макіяжу, міцелярна вода, жирні лосьйони, креми (для зняття водостійкої косметики). Пам’ятайте, що неприпустимо використовувати звичний крем для обличчя, потрібні засоби і гелі з позначкою «для шкіри навколо очей». До подібної косметики пред’являються підвищені вимоги.

5. Позбавляємося від набряклості вранці. Для цих цілей можна використовувати ватяні диски, змочені тоніком, які містять заспокійливі і лімфодренажні компоненти. Для досягнення кращого ефекту залиште їх на кілька хвилин під очима. Прекрасна альтернатива – гідрогелеві патчі і спеціальні косметологічні маски.

6. Дбаємо про шию і область декольте, які видають вік будь-якої жінки. Ці зони потребують такого ж якісного догляду, як і обличчя. Цим зонам також показані процедури, спрямовані на зволоження і відновлення вироблення колагену і еластину. Антивікова косметика з корисними зволожуючими компонентами, про які ми говорили вище, підійде ідеально.

7. Наносимо косметику тільки по масажних лініях і ніяк інакше. Наприклад, при використанні крему для повік його ні в якому разі не можна розмазувати, розтягуючи при цьому шкіру.

8. Попереджаємо гіперпігментацію, ризик виникнення якої після 40 зростає в рази. Чим старше ми стаємо, тим гірше шкіра реагує на активне сонце. В обов’язковому порядку користуйтеся кремами з УФ-захистом перед виходом на вулицю. Робити це потрібно навіть в похмурий день і взимку. Так ви захистите себе від безлічі неприємностей, в тому числі від меланоми. А в сонячну погоду носіть окуляри, які дозволяють контролювати міміку і не жмуритися на світлі. До того ж вони захищають шкіру від впливу ультрафіолету, отже, допоможуть зберегти шкіру в цій області молодою і красивою якомога довше.

9. Не боїмося косметологів. Якщо ви ще жодного разу не були у косметолога, а таке буває, саме час зробити це доброю звичкою. В арсеналі фахівців сьогодні є безліч можливостей, щоб запобігти старінню, позбавити вас від пігментації, зморшок, заломів, сухості шкіри, гравітаційного птозу і інших малоприємних речей, які видають вік. Головне, не потрібно запускати проблеми, що виникають.

Поділись


Новини партнерів