Лікар-дієтолог розповіла про користь кабачків для здоров’я

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла про корисні властивості гарбузових, які так люблять українці, особливо влітку.

Дієтолог відзначила високий вміст корисних мікроелементів у кабачках. Також вони виступають у ролі абсорбенту. Це наділяють гарбузові очищувальними властивостями, пояснила Соломатіна.

Крім того, кабачки низькокалорійні. Ніжна клітковина робить цей овоч  легкозасвоюваним. Більше того, у ньому відсутні алергени, розповіла в бесіді лікар.

Соломатіна назвала магній та кальцій найкориснішими мікроелементами у кабачку. Разом вони допомагають серцево-судинній системі та шлунково-кишковому тракту.

На завершення дієтолог радить не смажити кабачки, оскільки вони добре вбирають жир. За її словами, гарбузові краще варити на пару чи тушкувати.

Поділись


Новини партнерів