Хліб і сир – сніданок простий і доступний. Правда, не дуже ситний.
А якщо докласти трохи зусиль, ми отримаємо чудові сирні трикутники. Всього лише потрібно змішати всі інгредієнти і швидко обсмажити на сковороді.
Повітряні і смачні булочки мають приголомшливий аромат. Хрустка скоринка приховує ніжну сирну м’якоть. Щоб прибрати надлишки жиру, викладіть трикутники на паперові рушники і злегка промокніть.
Інгредієнти:
- Яйце 2 шт.
- Сир фета 50 г
- Чеддер 50 г
- Молоко 240 мл
- Пшеничне борошно 500-530 г
- Петрушка 0,5 пуч.
- Соняшникова олія 220 мл
- Паприка 1 ч. л.
- Розпушувач 0,5 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
У глибокій мисці змішуємо яйця, фету, тертий чеддер, молоко, подрібнену петрушку, розпушувач і спеції. Добре перемішуємо.
Порційно додаємо борошно, замішуємо тісто. Воно не повинно прилипати до рук.
Ділимо тісто на дві половини.
На поверхні, посипаній борошном, розминаємо руками кожну в круглий коржик завтовшки 2 см. Коржик розрізаємо на 8 рівних трикутників.
Розігріваємо сковороду з великою кількістю соняшникової олії.
Обсмажуємо трикутники з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Сирний сніданок можна приготувати за кілька хвилин. Трикутники з сиром смакують самі по собі. Але подавати їх можна з соусом або до супу.
Смачного!