Медики назвали популярний овоч, який може бути смертельно небезпечним

Фахівці Медичного центру Health Line попередили про смертельну небезпеку вживання цибулі, яка почала псуватися при зберіганні.

За словами дослідників, підгнилі ділянки на овочі – знак присутності афлатоксинів, які за певних умов осідають на овоч. Чорні мітки на зовнішньому покритті цибулини або під нею свідчать про наявність цієї речовини.

Як правило, афлатоксини в цибулі з’являються з кількох причин: через високу вологість, неправильну температуру зберігання, погану упаковку, вплив комах або контакт із забрудненою водою.

Проникнення афлатоксинів в організм підвищує ризик розвитку раку печінки – смертельно небезпечної хвороби. У деяких серйозних випадках отруєння афлатоксинами може закінчитися летальним результатом.

Фахівці радять використовувати для готування тільки хорошу, свіжу цибулю. У такому продукті міститься велика кількість вітаміну С, антиоксидантів, амінокислот, що борються з патогенними бактеріями та вірусами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів