Випічка на кефірі – коник багатьох господинь, які вміють готувати не тільки смачно, але і швидко.
З склянки кефіру можна зробити цілу тарілку кексів або один пишний пиріг з родзинками, не витративши багато часу.
Кефірне тісто-заливка готується в одному посуді, його не треба розкачувати або відправляти на кілька годин в холодильник.
З такого тіста виходить дуже ніжна, пориста випічка з приємною текстурою.
Складові:
- Яйце – 2 шт.
- Пшеничне борошно – 2 скл.
- Кефір – 1 скл.
- Цукор – 1 скл.
- Розпушувач – 10 г
- Ванілін – 1 щіпка.
- Ізюм – 100 г
- Вершкове масло – 1 ст. л.
Приготування:
У глибокій мисці за допомогою блендера змішайте яйця, цукор і кефір.
Помішуючи, насипте частинами борошно, додайте розпушувач, ванілін і родзинки.
Форму для випічки змастіть маслом, вилийте в неї тісто.
Випікайте пиріг протягом 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірте сірником.
Апетитний пиріг з ванільним ароматом можете посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю. Подавайте ласощі до чаю і насолоджуйтеся приємною випічкою в компанії друзів, з якими, до речі, було б непогано поділитися цим рецептом!