Пиріг на основі сухого киселю врятував вже не одну господиню. Він порадує гостей яскравим зовнішнім виглядом і смаком, а вас швидкістю приготування. Змішайте лише кілька бюджетних інгредієнтів – і можете подавати пишну і пористу випічку.
Колір готового пирога буде залежати від киселю, який використовується в приготуванні. Радимо брати полуничний, вишневий або малиновий для красивого вигляду. Аромат від пирога виходить просто-таки чарівний!
Складові:
- сухий кисіль – 250 г
- яйце – 3 шт.
- пшеничне борошно – 3 ст. л.
- розпушувач – 10 г
Приготування:
Брикет киселю розімніть, просійте разом з борошном і розпушувачем.
В окремому посуді збийте яйця до пишності. Помішуючи, влийте яєчну масу в суху суміш. Ретельно перемішайте до однорідності.
Рідке тісто перелийте в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном. Випікайте при 200 градусах до готовності (приблизно 20 хвилин), потім дістаньте форму, накрийте чистим рушником і залиште на 10 хвилин.
Подавайте пиріг просто так до чаю або розріжте на 2 коржі і промажте кремом або джемом: відмінна бісквітна основа для торта.
Розкажіть про рецепт друзям, він їм сподобається точно!