“Чиста отрута” Медики назвали один з найгірших продуктів для здоров’я

Професор Гарварду і директор директор Інституту профілактики і епідеміології онкологічних захворювань Фрайбурзького університету Карін Міхелс розповіла про шкідливість вживання в їжу кокосової олії, яка, за її словами, є «чистою отрутою».

Професор назвала кокосову олію одним з найгірших продуктів. Олія, яку отримують з м’якоті кокосових горіхів, містить більше 80% насичених жирів (в два рази більше, ніж свиняче сало). Його вживання в їжу підвищує вміст в організмі так званого «поганого холестерину», що збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань – інфарктів, інсультів і закупорки периферичних артерій. Для судин цей продукт небезпечніший, ніж сало – впевнена Міхелс.

Як правило, кокосова олія використовується в косметології і при виготовленні мила. Останнім часом даний продукт став дуже популярний. Його вживають в їжу для поліпшення травлення і регулювання обмінних процесів. Хоча переконливих доказів і досліджень про його користь для організму немає.

Джерело

Поділись


Новини партнерів