7 продуктів, які ми завжди готували неправильно

Чи часто більшість з нас замислюється про те, з якою зневагою ми витрачаємо потенціал звичного вмісту наших холодильників і овочевих кошиків. Вірніше, навіть не витрачаємо – цей потенціал просто не розкривається. Культура приготування поступається місцем банальному бажанню щось проковтнути, переварити і худо-бідно засвоїти, тимчасово перемігши голод до його чергового приходу.

До сьогоднішнього дня продукти з нашого списку здавалися абсолютно банальними, але уявіть собі – їх опціонал здатний розширитися до корисних властивостей. І ми не тільки хочемо переконати вас в тому, що розмови про поживні речовини – це доля хіміків, дієтологів і кухарів, але в першу чергу запропонувати вам долучитися до правильного, здорового і усвідомленого харчування.

Картопля

Для приготування смаженої картоплі, вареної картоплі, картоплі фрі та пюре велика частина з нас по класиці звертається до білого сорту цієї культури. Якщо у вас є своя земельна ділянка, зробіть в цьому році виняток і висадіть фіолетову картоплю. Куди більш примхливі у догляді, такі сорти віддадуть сторицею за докладені зусилля, знизивши кров’яний тиск, рівень цукру в крові і ризики ракових захворювань.

Морква

Шинкована або терта, морква при гарячій обробці – наприклад, варінні – втрачає всі свої корисні властивості. Робимо висновки: вимийте коренеплід, почистіть його і занурте в окріп – дослідження показали, що такий вид приготування підвищує біологічну цінність каротиноїдів.

Чай

Ставлення до чаю не у всіх однозначне, але якщо говорити про позитивний вплив на організм, то при помірному вживанні він служить профілактичним засобом для захворювань серцево-судинної системи. Що здатне позбавити його цієї функції, так це молоко. Залиште цей рецепт британцям.

Часник

Якщо ви і так вважаєте за краще пропускати його через прес, а не різати, то ось інша порада: після чавіння не торкайтеся до нього хвилин десять – кашка насититься особливим ензимом під назвою каліцін, який поліпшить проходження тромбоцитів по кровоносній системі, що їй, безумовно, тільки на користь.

Заправка для салату

«Знежирений» – не завжди синонім «корисного». Кілька досліджень показують, що не позбавлені жиру салатні заправки знижують ризик повноти і допомагають краще засвоїти ряд поживних речовин, які містить ваш салат.

Плодові культури

Їсти зрілі яблука і груші краще, ніж незрілі – з цим ніхто сперечатися не буде. Але що це дає нам з точки зору поживності? У дозрілих плодах повністю руйнується хлорофіл, а це призводить до підвищення антиоксидантів.

Броколі

Складно пояснити дітям, що броколі – одна з найбільш ефективних рослин в справі запобігання таких видів раку, як рак грудей і шкіри. Поки діти її дружно ненавидять, знайте, що тільки броколі, приготована на пару – не смажена і не варена – зберігає всі важливі для цієї боротьби компоненти. Поліпшити її властивості можна, включивши броколі до складу гострих страв.

Гірчиця

Жовтого забарвлення гірчиці додає натуральний барвник куркумін, що видобувається за допомогою деяких хімічних реакцій з кореня куркуми. Крім фарбування куркумін є ще одним продуктом, що сприяє зниженню можливості захворіти деякими видами раку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів