Як запекти великий шматок м’яса, щоб він був смачним і м’яким

М’ясо, приготоване таким способом, виходить соковитим, смачним і ароматним.

Необхідні продукти:

-філе зі свинини – 1 кг;

-рослинна олія – 3 ст. л .;

-картопля – 6 шт .;

-часник – 6-8 зубчиків;

-цибуля – 3 шт .;

-перець чорний (горошок) – 1 ч. л .;

-лавровий лист;

-вода – 0,5 склянки;

-зелень свіжа (петрушка або кріп);

-сіль.

Як готувати:

1. Часник промити, зубчики нарізати плоскими шматочками.

2. М’ясо вимити, розкласти на деко.

3. Проколоти його в декількох місцях, начинити часниковими скибочками, перцем.

4. Лавровий лист потовкти, перемішати з сіллю. Втерти суміш в м’ясо.

5. Полити свинину олією.

6. На дно деко налити воду.

7. Поставити все в духову шафу, розігріту попередньо до 180 C, тримати, поки м’ясо не покриється рум’яною скоринкою.

8. Через деякий час додати овочі до м’яса та поставити назад допікатися.

9. Випікати, поки м’ясо і овочі не приготуються, періодично поливати соком, який виділяє свинина.

10. Подавати до столу, посипавши рубаним кропом, петрушкою.

11. Таке м’ясо допускається викладати на стіл цілим шматком або нарізаним на шматочки.

12. Воно буде дуже смачне як гарячим, так і холодним.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів