Любите хрусткі чебуреки, але не завжди виходить їх приготувати? Цей рецепт спеціально для вас. Справжня паличка-виручалочка. Ну дуже просте тісто, яке виходить мега хрустким, пористим та неймовірно смачним. Відірватися від них просто неможливо. Завдяки правильному тісту начинка зберігається соковитою. Знаєте, коли відкушуєш шматочок, а там аромат і дуже соковите м’ясо! Ммм … Справжній класичний смак правильних чебуреків.
Складові:
- борошно – 3,5 склянки;
- половина чайної ложки солі;
- окріп – 1 склянка;
- яйце – 1 штука;
- масло вершкове – 100 грам.
Начинка:
- м’ясо свинини та телятини – 500 грам;
- цибуля – 5 штук;
- сіль/перець за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Покроковий рецепт
Розтопіть вершкове масло, охолодіть і збийте з яйцем.
Борошно просійте і змішайте з сіллю, додайте окріп і перемішуйте інтенсивно виделкою. Потім введіть суміш з масла і яйця. Замісіть тісто. При необхідності додайте трохи борошна.
Дайте готовому тісту трохи відпочити, накривши його чистим рушником.
З м’яса і цибулі приготуйте фарш, подрібніть все за допомогою м’ясорубки.
Від тіста відщипуємо невеликі шматочки і розгортаємо з них коржики, надаючи круглу форму за допомогою блюдця.
На одну половину викладіть фарш, маленький шматочок вершкового масла, накрийте другою половиною і защипніть краї.
Смажте чебуреки на сильно розпеченій рослинній олії, в великій кількості.
Чебуреки за смаком виходять просто дивовижні, не пошкодуєте, що саме цей рецепт зберегли в закладках. Смачного!