Інгредієнти на 1 літрову банку:
- Маленькі огірочки (скільки влізе в банку)
- 1 кільце лимона
- 4 зубчики часнику
- 2 гілочки кропу
- 2 лаврові листки
- 1 бутон гвоздики
- 0.5 ч. л. гірчичного насіння
- По 3 горошини чорного і запашного перцю
Для розсолу: 1 літр води, 150 г цукру, 40 грам солі.
Приготування:
Огірки заливаємо холодною водою на 3 години, потім гарненько миємо й обрізаємо кінчики.
Складаємо всі спеції і прянощі в простерилізовані банки, потім кладемо огірочки і заливаємо банки окропом, залишаємо на 20 хвилин.
Потім зливаємо воду і заміряємо її кількість, при необхідності додаємо теплу кип’ячену воду до потрібного обсягу.
Розчиняємо в цій воді цукор, сіль і додаємо шматок лимона.
Заливаємо гарячим маринадом огірки і закручуємо, перевернувши догори дном.
Укутувати не потрібно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Смачного!