Легендарний торт без випічки “Бите скло”

У сонячні спекотні дні так хочеться потішити себе освіжаючим десертом. А яка насолода може освіжити краще желейного торта? Подивіться, як приготувати легендарний десерт під назвою «Бите скло».

Ми поділимося з вами до смішного простим і швидким рецептом. Експериментуйте, додавайте в солодощі сезонні фрукти і ягоди, від цього торт буде ще більш барвистим і смачним. Не лінуйтеся, приємно здивуйте своїх рідних.

Складові:

  • Вишневе желе – 90 г
  • Лимонне желе – 90 г
  • Консервовані персики – 150 г
  • Желатин – 25 г
  • Вода – 580 мл
  • Сметана – 500 г
  • Цукор – 150 г
  • Печиво – 150 г

Приготування:

Приготуйте желе, дотримуючись інструкції на упаковці, тільки води потрібно брати в два рази менше зазначеної кількості. Налийте отриману суміш в посуд таким чином, щоб висота желе була 1,5-2 см. Поставте желе в холодильник до повного застигання.

Коли желе застигне, дістаньте його з холодильника і наріжте невеликими кубиками.

Невеликими шматочками наріжте консервовані персики.

У глибокій ємності змішайте желатин з 80 мл води і залиште масу на 15-20 хвилин, щоб вона розбухла. Потім перемістіть її в сотейник і підігрійте до повного розчинення желатину. Зніміть каструлю з вогню і остудіть.

За допомогою міксера збийте сметану з цукром (на найнижчій швидкості), тонкою цівкою влийте желатин і гарненько все перемішайте.

Розламайте на великі шматочки печиво. Перелийте сметанну суміш в глибокий посуд з круглим дном, додайте нарізані персики, 75 г печива і кубики желе. Акуратно все перемішайте.

Розподіліть печиво, що залишилося по поверхні отриманої маси. Поставте десерт в холодильник на 4 години, щоб дати йому можливість повністю застигнути.

Щоб легко дістати торт з посуду, занурте його в гарячу воду на 20 секунд, а потім швидко переверніть десерт на тарілку.

Вітаємо, освіжаючий желейний десерт «Бите скло» готовий! Якщо хочете, можете прикрасити торт шматочками улюблених ягід і фруктів. Заваріть чашечку ароматного чаю і насолоджуйтеся домашньої смакотою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів