6 небанальних закусок з лаваша: смачнішого ще не куштувала!

Якщо до вас несподівано нагрянули гості, а в кухні є кілька листів ароматного лаваша, значить вам неодмінно буде чим їх пригостити. Іноді здається, що в цей борошняний виріб можна загорнути все, що є в холодильнику і ні крапельки не прогадати.

Але, на жаль, багато господинь готують з нього лише найбанальніші страви, які вже давно всім приїлися. Щоб урізноманітнити ваш раціон, ми підготували добірку чудових закусок в лаваші. Експериментуйте і насолоджуйтеся.

Листковий пиріг з сиром

Вам знадобиться:

  • 50 г вершкового масла
  • 300 г сиру
  • 150 г бринзи
  • 150 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 0,5 пуч. кропу
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 2 листи тонкого лаваша

Як приготувати:

  1. Змішайте в глибокому посуді вимитий і подрібнений кріп, розім’ятий вилкою сир, натерту на крупній тертці бринзу, яйця, сіль і перець за смаком.
  2. Розділіть начинку навпіл і рівномірно розподіліть її по поверхні 1 листа лаваша, скрутіть лаваш рулетом і наріжте невеликими порційними шматочками. Те ж саме виконайте з рештою сиром і листом лаваша.
  3. Викладіть отримані «трояндочки» в застелену пергаментним папером форму для запікання, поверх рулетиків викладіть вершкове масло і поставте закуску в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Домашня шаурма

Вам знадобиться:

  • 2 курячих стегна
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • 4 листка айсбергу
  • 2 листи лаваша
  • 4 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. вершкового сиру
  • 0,5 пуч. петрушки
  • 1 зуб. часнику

Як приготувати:

  1. Вимийте курятину, видаліть кістки, розріжте м’ясо таким чином, щоб у вас вийшов один пласт. Викладіть стегна на розпечену сковороду шкіркою вниз і обсмажуйте до золотистої скоринки, переверніть м’ясо і обсмажуйте його до готовності. Якщо курячого жиру не вистачить, можете долити в сковороду трохи рослинної олії.
  2. Готову курку наріжте тонкими скибочками.
  3. Щоб приготувати соус, в глибокому посуді змішайте сметану, вершковий сир, вимиту подрібнену петрушку і пропущений через прес часник. Якщо хочете, можете додати трохи солі і перцю.
  4. Вимийте і наріжте невеликими кубиками помідори і огірки, додайте трохи солі.
  5. На сухій сковороді прогрійте листи лаваша, поверх листа викладіть по 2 листа айсберга, змастіть їх половиною соусу, викладіть половину курки і овочів.
    Акуратно згорніть лаваш рулетом і можете подавати домашню шаурму до столу.

Лаваш з оселедцем

Вам знадобиться:

  • 1 лист тонкого лаваша
  • 1 філе оселедця
  • 2 курячих яйця
  • 0,5 цибулини
  • 2 зуб. часнику
  • 0,5 пуч. петрушки
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 дрібка чорного меленого перцю
  • 1 дрібка морської солі

Як приготувати:

  1. Очистіть і окремо подрібніть цибулю і часник. Обсмажте цибулю в сковороді на оливковій олії до прозорості. Потім додайте в сковороду часник і змішайте його з цибулею.
  2. Розбийте в сковороду яйця, гарненько все перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Перемішуйте яєчну суміш ще протягом хвилини і викладіть омлет, що вийшов, в глибокий посуд.
  3. Змішайте омлет з гірчицею, оцтом, сіллю і перцем. Невеликими кубиками наріжте філе оселедця, вимийте і подрібніть петрушку.
  4. Розріжте лаваш навпіл. На одну половину викладіть яєчну суміш і оселедець.
  5. Присипте начинку петрушкою і накрийте другою половиною лаваша. Наріжте лаваш невеликими шматочками.

Піца на лаваші

Вам знадобиться:

  • 1 лист лаваша
  • 500 г заморожених креветок
  • 11 артишоків в олії
  • 200 г моцарели
  • 1 пуч. базиліка
  • 1 зуб. часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 5 горошин чорного перцю
  • 1 дрібка морської солі

Як приготувати:

  1. Розігрійте до 180 градусів духовку. У глибокій ємності розітріть очищений часник із сіллю і перцем.
  2. Разморозьте креветки, збризніть їх оливковою олією, додайте розтерті прянощі і добре перемішайте.
  3. Викладіть лаваш на деко і змастіть його половиною оливкової олії, рівномірно розподіліть креветки, артишоки і дрібно нарізану моцарелу по поверхні лаваша.
  4. Скропіть  страву оливковою олією, що залишилася, і відправте в розігріту духовку на 10 хвилин. Вуаля, чудова піца на тоненькому коржі готова! Прикрасьте її вимитим листям базиліка.

Яблука в лаваші

Вам знадобиться:

  • 1 лист лаваша
  • 5 яблук
  • цукор за смаком
  • соняшникова олія за смаком

Як приготувати:

  1. Вимийте і очистіть від шкірки яблука, видаліть серцевину. Наріжте фрукти невеликими кубиками і помістіть в глибокий посуд. Змішайте яблука з цукром.
  2. Розріжте лаваш широкими смужками, смужки поділіть на квадрати. На кожен квадратик викладіть начинку і загорніть лаваш трубочкою.
  3. Викладіть трубочки в розпечену сковороду з соняшниковою олією і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Щоб трубочки не розсипалися, підігніть краї лаваша всередину і викладайте страву на сковороду швом вниз. Перед подачею можете присипати солодощі цукровою пудрою.

Лаваш з болгарським перцем

Вам знадобиться:

  • 1 лист тонкого лаваша
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 1 червона цибулина
  • 50 г твердого сиру
  • 50 г сметани
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 дрібка чорного меленого перцю
  • 1 дрібка морської солі

Як приготувати:

  1. Вимийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками болгарський перець. Очистіть і наріжте кільцями червону цибулю, очистіть і подрібніть часник.
  2. Помістіть овочі в розпечену сковороду з оливковою олією і тушкуйте їх на повільному вогні до тих пір, поки вони не стануть м’якими. В кінці приготування посоліть їх і поперчіть.
  3. На дрібній тертці натріть сир. Розріжте лаваш на 4 частини і нагрійте його в розігрітій до 180 градусів духовці.
  4. Розділіть овочеву начинку на 3 частини і сформуйте з шматочків лаваша невеликий торт. Накрийте його шматочком лаваша, що залишився, і відправте в розігріту духовку на 3-4 хвилини. Подавайте хрустку закуску з томатним соусом.

Тепер у вашій кулінарній скарбничці є ще 6 цікавих рецептів простих закусок в лаваші.

Джерело

Поділись


Новини партнерів