Як вийти заміж та інші лайфхаки – 5 книг, які допоможуть у житті

Майже всі авторки цих книжок радять одне – слухатися свого власного «я», не забиваючи голову ані нормами, ані правилами. Адже саме завдяки штампам з кліше багато жінок мають нереалістичні очікування щодо чоловіків та кохання, а ще більш нереалістичні уявлення – про себе. Тож як радить одна з авторок: «Шукайте причини, щоб сказати “так”. Це може змінити ваше життя».

Лорі Ґоттліб. Як вийти заміж. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2020

 

Ця захоплива, дивовижна, брутальна, чесна та пізнавальна книжка – чесне і кумедне чтиво, в якому історії реальних людей переплітаються з особистим досвідом авторки, що містить різкі спостереження щодо того, як у гру вступають суспільство та культура, коли жінки шукають кохання. У такий радикальний спосіб авторка насправді допомагає жінкам побачити, як унаслідок культурних чи особистих фантазій з’являються очікування, що знищують спочатку щирі почуття, а згодом і шлюб. Так, забагато упереджень, купа правил, норм з догмами і штампів з кліше, в результаті чого проблема стосунків заміняють ціле життя. «Стосунки схожі на гру зі стільцями — нагадують нам, – якщо занадто довго чекати, поки звучить музика, то всі стільці виявляться зайнятими». Загалом іноді це звучить, як чесна і повчальна сповідь жінки, яка має що розповісти зацікавленому в предметі розмови читачеві. «Тож ми сходили на кілька побачень, а потім я телефонувала подругам і жалілася, що Кріс занадто худорлявий або недостатньо амбітний, бо вже багато років працював на одній роботі і не прагнув підвищення. Він виріс у маленькому містечку і занадто спокійний. Я подумала: «Це божевілля. Я міська дівчина. У нас нічого не вийде». Але мені подобалося бути з ним більше, ніж із будь-яким іншим кавалером. Я по-справжньому в нього закохалася приблизно за п’ять місяців від початку стосунків, і після цього ми ще близько року зустрічалися. Та в мене постійно були заперечення. На мій день народження Кріс прийшов із повітряними кульками, а я думала лише про його кістлявість». Як бути у більшості випадків, коли сумніви переважують почуття – про це, власне, й можна дізнатися з цієї повчальної книжки.

Ніна Брохманн, Еллен Стьоккен Дааль. Приховане диво. Вся правда про анатомію жінки. – Х.: Вівсянка, 2019

Ця книжка, як доводять її авторки, є незамінним керівництвом, наповненим дивовижною, важливою і маловідомою інформацією про піхву, яке дозволить кожній дівчинці, дівчині та жінці, зробити усвідомлений вибір щодо свого сексуального здоров’я. Адже Протягом століть поширювалася невірна інформація і замовчувалася вірна про жіночу піхву, дезінформація була настільки сильною, що навіть самі жінки почали в неї вірити. У своїй книзі автори дають відвертий і чесний огляд піхви, її біології, анатомії та в кінцевому підсумку, реальності того, що відбувається в жіночому тілі. Таким чином, перед нами путівник по чудовій та складній частині тіла, з якої, на жаль, знайомі лише деякі жінка, а чоловіки тим паче знають про неї дуже мало — це піхва. З мудрістю, гумором і науковим підходом студентка-медик Еллен Стьоккен Даль і доктор Ніна Брокманн проведуть читачів в захопливу подорож по жіночім статевим органам і сексуальному здоров’ю, від клітора до контрацепції.

Емілі Наґоскі. Як бажає жінка. Правда про сексуальне здоров’я. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019

У цій книжці її авторка – докторка наук і експерт із двадцятирічним стажем у царині статевого виховання – у дружній і легкій манері викладає наукові факти про збудження та бажання. З одного боку, здавалося б, усе просто: кожна жінка бажає бути жаданою і жадати. З іншого боку, чому тоді у багатьох в інтимному житті бракує феєрверків пристрасті? Чому так важко зрозуміти власні бажання, своє тіло й отримати максимальне задоволення? Що не так? Авторка знає відповіді на ці та інші запитання. Про всі «секретики» і «точки» жіночого тіла, про сексуальне бажання, механізм його дії та ідеальні умови для його пробудження. На сторінках цієї книжки – практики розкриття власного сексуального потенціалу, інформація про ті самі «ідеальні умови», а також про зв’язок мозку й лібідо. Історії реальних жінок, їхні запитання й відповіді на них поряд із результатами досліджень кваліфікованих фахівців…

Наталія Зубарєва. Вальс гормонів 2. Дівчинка, дівчина, жінка + «чоловіча партія». – К.: Book Chef, 2019

Ця книжка – продовження бестселера «Вальс Гормонів», в якій читачі знайдуть ту інформацію, яка абсолютно змінить їх думку про власне тіло. Серед тем, піднятих у книжці: імунітет, ПМС, гормональні контрацептиви, рання сивина, целюліт, годування грудьми і ще десятки важливі та актуальних тем для кожної з жінок. Головною фішкою цієї книги є та частина, в якій розповідається про чоловічі гормони. Адже не тільки жінки стикаються зі змінами на які впливають гормони, а й чоловіки. Тепер ви зможете дізнатися про структуру чоловічих гормонів, повний живіт, облисіння, чоловічий клімакс, стрес і харчування. це книжка, яка має незвичайний вплив на кожного, хто її прочитає. У кожної людини, будь то чоловік або жінка, щодня в тілі відбувається вальс гормонів, саме тому знання про те, як вони функціонують і на що впливають, одні з найважливіших знань про наші тіла. Завдяки інформації, яка міститься в цій книзі, ви зможете зрозуміти своє тіло, себе і в разі потреби вжити заходів щодо налагодження діяльності гормонів у вашому тілі.

Дар’я Варламова, Єлєна Фоєр. Секс. Від нейробіології лібідо до віртуального порно. – Book Chef, 2019

Як відомо, тему сексу найчастіше розглядають або з позиції біології, або з позиції культури. Натомість автори цієї книжки спробували об’єднати обидва підходи і написати гід людською сексуальністю, в якому йтиметься про те, як поверх могутніх природних інстинктів нашаровуються різноманітні психологічні нюанси, культурні коди і табу. У пошуках відповіді на питання, чому одні й ті самі базові природні механізми зумовлюють найхимерніші прояви сексуальної активності, автори розглядають найрізноманітніші теми – від нейробіології лібідо і суперечок навколо точки G до причин інтересу домогосподарки середніх літ до ґей-порно. Якщо ви хочете дізнатися, як влаштована ваша сексуальність, то завдяки цій книзі отримаєте безліч відповідей і вже точно почнете ліпше розуміти й інших людей, і себе.

Автор Ігор Бондар-Терещенко, спеціально для Жіночий Світ

Поділись


Новини партнерів