Виживання найгарніших – 5 книг про науку краси

Хоч краса, як відомо – це «страшна сила», проте автори цих книжок упевнені, що вона має також більш важливі функції. Тож у чому полягає різниця між «красивим» та «еволюційним», де межа між пристрастю і болем, як поєднати роботу і відпочинок – десятки відповідей на ці та інші найважливіші і серйозні запитання можна знайти у цій добірці.

Ненсі Еткофф. Виживання найгарніших. Наука краси. – К.: Yakaboo Publishing, 2019

Авторка цієї книжки – доктор психології, дослідниця і викладачка Гарвардської школи медицини, практикуюча психологиня – стверджує, що зацікавлення мовою, трендами чи просто власним іміджем не є виявами зіпсутості, матеріалізму, бездуховності, марнославства чи поверхневості. Спираючись на десятки наукових праць та результати сотень авторитетних досліджень на перетині соціальної психології, соціометрії, біології та фізіології, вона пояснює чіткі взаємозв’язки між тим, що люди зазвичай вважають красивим, та еволюційними потребами нашого виду. Простежуючи відмінності сприйняття вроди, моди та сексуальності в різних країнах, культурах, епохах, суспільних прошарках, авторка відзначає, як на вподобання впливають вік, стать, орієнтація і суспільні норми і пояснює причини цих відмінностей. Вона розглядає практично кожен елемент людської зовнішності та детально пояснює, що ми незмінно намагаємося розгледіти та підкреслити в собі самих, і що бачать наші потенційні сексуальні партнери, суспільство та навіть роботодавці.

Павло Денищук. Жіночі груди: пристрасть та біль. – К.: Саміт-Книга, 2019

Ця книжка – фахова відповідь на одне з найбільш розповсюджених «про вокативних» питань сучасності, а саме – про «розмір» і «призначення» у відповідній темі, яка зазичай «не розкрита». Насправді це унікальне видання про делікатний предмет розмови, яке має для українського та міжнародного ринку величезне значення. У «жанровому» сенсі це не лише праця визнаного у всьому світі пластичного хірурга, який присвятив свою книжку жінкам, але й докладна історія питання. Медицина та езотерика, мода і культура, психологія та родинне життя – саме у цьому контексті розглянута тема жіночих грудей, які за всі часи збуджували пристрасть, натомість для жінок були найвразливішим органом, і то не лише в сексуальному сенсі. Отже, як зберегти молодість, красу, пружність та здоров’я грудей, як доглядати за грудьми в домашніх умовах, чи існують вітаміни для краси та молодості грудей – ці та інші поради (а також відповіді на питання, як характер жінки пов’язаний з формою грудей, або як лише дотиками до сосків чоловік може довести жінку до найвищої точки насолоди) можна знайти у цій першій в Україні енциклопедії про жіночі груди. Методичні, практичні та теоретичні розділи на зразок «Жіночих грудей у традиційних уявленнях українців» Ірини Ігнатенко у цій незвичайній книжці «проілюстровані» оповіданнями українських авторів, серед яких Олександр Козинець («Галерея одкровень»), Ілона Скала («Сиськи»), Євгенка Чугуй («Тонка межа»), Анастасія Нікуліна («Справжня»), Олена Скачко («Пятый размер»), Олена та Юлія Чернінькі («Розмір має значення»), Оксана Щирба («Її небо, що стало нашим»), Олена Карпенко («Кров з молоком»), Ірина Говоруха («Укусы пчел»), Ірина Клекіт («Недожінка»).

Ліз Бурбо. Слухай своє тіло – найкращого друга у всьому світі. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019

Для того щоб навчитися тлумачити знаки, уникати захворювань та негативних думок, авторка цієї книжки пропонує низку простих вправ і медитацій. Зміцнивши здоров’я ментального, емоційного та фізичного тіла, ви зможете перепрограмувати свідомість і нарешті стати тим, ким завжди мріяли бути. Адже наше тіло знає більше, ніж ми. Воно може стати мудрим порадником та розібратися із труднощами, якщо навчитися правильно тлумачити його мову. Давно мрієте змінити своє життя, але щось уперто стає на заваді? Річ у тім, що ви просто не слухаєте своє тіло та нехтуєте його потребами, як вважає авторка – засновниця одного з найбільших центрів особистісного розвитку в Квебеці. Заняття за її концепцією проводяться у понад 20 країнах. Тренінги та семінари за її програмою допомогли майже 40 тисячам людей віднайти мотивацію, розкрити власний потенціал, пізнати себе, досягти гармонії у взаєминах з іншими людьми й самими собою.

Наталія Зубарєва. Вальс гормонів. Маса тіла, сон, секс, краса і здоров’я – усе, мов на долоні. – К.: Book Chef, 2019

Авторка цієї книжки – лікарка, яка спеціалізується на гормональному здоров’ї й харчуванні задля досягнення балансу ендокринної системи. У своєму, який читає більше ніж мільйон читачів, – найгостріші теми жіночого здоров’я, неоціненні поради і рекомендації, тисячі історій пацієнток, які видужали. Таким чином, її книжка – це унікальна жіноча енциклопедія здоров’я. Прочитавши яку, можна дізнатися, як зменшити вагу; позбутися безсоння; нормалізувати жіночий цикл; стати красунею з ідеальною шкірою, нігтями і волоссям; відчути крила за спиною і нескінченний приплив енергії і сил. Тож на сторінках цієї книжки – десятки відповідей на найважливіші і серйозні запитання про жіноче здоров’я, про проблеми, пов’язані з гормональним дисбалансом, та їх вирішення.

Януш Лeoн Вишнeвcький, Збiґнєв Iздeбcький. Iнтимнo. Poзмoви нe тiльки пpo кoxaння. – К.: Рідна Мова, 2018

Розмoвa у цій книжці двox відомих осіб – пиcьмeнникa i ceкcoлoгa – пpo нaйcoкpoвeннiшe. Тобто пpo тe, щo утpимує coюз двox люблячиx cepдeць у буденному житті в гapмoнiї тa кoxaннi, aбo ж піддає випробуванням, нapaжaючи нa видимi i нeвидимi «пiдвoднi» бap’єpи нeпopoзумiнь, a вiдтaк i зaгpoжує вiдчужeнням. Утім, не лише коханню присвячена розмова, і знайдеться у ній міркуванням на різні дотичні теми. Таким чином, автopи дiaлoгу нe oминaють нaйдpaжливiшиx тeм, щo xвилюють людeй у iнтимнiй cфepi, нe нaв’язуючи cвoїx peцeптiв, a лишe пiдвoдячи дo тoгo, як дocягти cпiльнoгo кoнceнcуcу у cтocункax, збepeгти iнтepec двox зaкoxaниx oднe дo oднoгo нa дoвгi poки.

 

Автор Ігор Бондар-Терещенко, спеціально для Жіночий Світ

Поділись


Новини партнерів