Фігура вашої мрії і міцне здоров’я

Фігура вашої мрії і міцне здоров’я
Healthy lifestyle concept. Eat fruits and vegetables and workout

Жінка з красивою фігурою − не рідкість в Україні. В усьому світі здавна оцінили українок і вважають їх одними з найкрасивіших жінок у світі. Але на вулицях українських  міст можна побачити і не зовсім стрункі фігури. Звичайно надмірна вага не прикрашає жінку, а саме гірше – веде до появи багатьох захворювань. Тому можна впевнено стверджувати, що такі поняття як «краса» і «здоров’я» невіддільні одне від одного. Щоб зберегти красу, потрібно дотримуватися правильного режиму дня − уміти працювати і відпочивати, достатньо спати і перебувати на свіжому повітрі.  Здоров’я і краса також тісно пов’язані з якістю харчування і способом життя. Тому ідеальна фігура, гарне обличчя, міцне здоров’я дістається тим, хто вміє зберігати душевну рівновагу, керувати своїм тілом, хто якісно і правильно харчується, веде здоровий і активний спосіб життя.

Декілька порад тим, хто хоче гарно виглядати

Потрібно завжди пам’ятати, що людському організму для нормального функціонування потрібно безліч поживних речовин.

Кожна жінка повинна споживати:

  • цільнозерновий хліб, який має високий вміст харчових волокон, білка і мінералів, що сприяють нормальній роботі кишківника;
  • несолодкі молочні або кисломолочні продукти низької жирності, які задовольняють потребу кальцію в організмі і сприяють належному стану зубів, кісток, функціонуванню нервової системи;
  • курячі, перепелині, але не гусині яйця. Вони є джерелом вітамінів групи B, А, D, E, фолієвої кислоти; таких важливих мінералів як залізо, йод, цинк.
  • Морська риба забезпечує організм поліненасиченими жирними кислотами Омега -3 та вітаміном D; нежирні види м’яса (теляче, куряче, кроляче) є постачальниками  збалансованого складу незамінних амінокислот.
  • Фрукти, овочі забезпечують організм не тільки великим вмістом вітамінів і мінералів, але і сприяють хорошій роботі шлунково-кишкового тракту.

Вживати потрібно різноманітні продукти, але в необхідній кількості. Рекомендуємо виконати наступні кроки:

  • знайти свій індекс маси тіла (ІМТ), який можна визначити за допомогою он-лайн калькулятора https://calc.tablycjakalorijnosti.com.ua/;
  • визначати калорійність продуктів і слідкувати за кількістю спожитих калорій протягом дня з допомогою таблиць калорійності і лічильника калорій.

Індекс маси тіла (ІМТ) –  це співвідношення ваги і вашого росту. Сервіс стосовно його визначення можна найти в інтернеті. Рекомендована добова норма калорій залежить від таких факторів, як вік, вага, зріст, спосіб життя, здоров’я, активність. Все це може врегулювати  таблиця вмісту калорій  у продуктах. Програма дозволяє переглядати калорійність, вміст білка, жири, вуглеводи на будь-яку кількість продукту, як сировину, так і після термічної обробки.

Жорсткі заборони

Гарна зовнішність і міцне здоров’я – це постійна робота самої людини над собою і цілеспрямовані зусилля для досягнення своєї мети. Що це означає. Якщо жінка молода, рухлива, оптимістична, не має шкідливих звичок, то мати красиву фігуру легко. А от після 40-50 років розпочинаються проблеми, які вимагають серйозних кроків до їх вирішення. Саме тоді деякі жінки різко починають втрачати свою красу і здоров’я. Цьому сприяють вікові гормональні зміни, що зумовлюють ламкість нігтів, кісток, випадіння волосся, гіпертонію, погіршення настрою, порушення роботи щитоподібної залози. Все це в кінцевому рахунку веде до порушення обміну речовин і збільшення ваги тіла. І тоді, як говорить народна мудрість «Прощавай фігура, добрий день целюліт!». Це іскрометне гумористичне українське висловлювання вже добре прижилося у нас і викликає не тільки іронію, але і велику зневіру у багатьох представниць жіночої статі.

Вибір споживання м’яса є індивідуальним. Коли жінка їсть м’ясо у невеликій кількості, це аж ніяк не може позначитися на фігурі. Але при цьому бажано  обмежити  вживання жирних сортів ( свинини, баранини), оброблених м’ясних продуктів – ковбас, сосисок, паштетів. Тваринні жири теж потрібно виключити із раціону харчування, або споживати, наприклад масло, у мінімальній кількості. Не бажано вживати спиртні міцні напої, краще віддати перевагу спиртовим настоянкам корисних трав, таких як меліса, м’ята, звіробій.

На замітку! У складі технологічно-оброблених продуктів споживається 70% солі.

Потрібно повністю виключити із вживання  транс жири, страви із великим вмістом солі і цукру. Надмірне споживання солі – це 5-6 г на добу. Бажано віддати перевагу йодованій солі у малих дозах.

Намагайтесь дотримуватись оптимального режиму харчування та набути здорових харчових звичок, тоді ви будете надзвичайно красивими, здоровими довгі роки.

Поділись


Новини партнерів