На лікування до Трускавця щороку приїжджають тисячі жителів України та Європи. Цей курорт відомий своїми бальнеологічними санаторіями й оздоровчими закладами в усьому світі. Тут лікують найширший перелік захворювань внутрішніх органів і систем організму. Інфраструктура міста розвинена на рівні європейських курортів, а ціни цілком конкурентні.

Що лікують в Трускавці – лікувальний профіль курорту

Курорт Трускавець завоював таку серйозну популярність і попит завдяки широкому переліку захворювань, які тут успішно лікують. Практично немає такої системи або органу людини, на яких би не діяла сприятливо вода “Нафтуся” та ряд оздоровчих процедур курорту.

У Трускавці успішно зарекомендувало себе лікування дихальних шляхів, опорно-рухового апарату, всіх органів черевної порожнини, а також таких систем як: сечостатева, ендокринна, серцево-судинна. Лікування відбувається на основі поєднання мінеральних вод та озокериту, фізіотерапевтичних процедур, дієтичного харчування й процедур водолікування.

Сучасне високотехнологічне обладнання дозволяє робити точні аналізи, ставити діагнози й проводити професійне ефективне лікування різних напрямків. Застосовуються тут різноманітні методики й комплекси процедур для досягнення максимального ефекту.

Щоб правильно вибрати санаторій в Трускавці для оздоровлення та реабілітації, зв’яжіться з туристичними агентствами краю. Вам невідкладно видадуть перелік відповідних санаторіїв і готелів.

Захворювання шлунково-кишкового тракту

Значний відсоток туристів, охочих оздоровитися в Трускавці, страждає різними розладами або хворобами шлунково-кишкового тракту. Навіть якщо у Вас немає явно виражених симптомів панкреатиту чи гастриту, профілактика в цьому напрямку не завадить. Адже захворювання шлунково-кишкового тракту все частіше зустрічаються в молодих осіб і навіть дітей. Такі санаторії як “Ріксос Прикарпаття” й “Карпати” швидко проведуть діагностику і призначать потрібне лікування.

Сприяють порушенню травлення швидке нерегулярне приймання їжі, великі навантаження фізичного й розумового характеру, малорухливий спосіб життя.
Головною перевагою курорту є мінеральна вода певного складу з гірських надр Карпат. Її приймання дуже результативне при захворюванні шлунково-кишкового тракту, а комплекс інших процедур покращує та закріплює ефект.

Таким чином, в Трускавці лікують всі форми гастриту, виразкову хворобу, панкреатит і т.п. Очищення, стабілізація секреції шлунково-кишкового тракту та регенерація оболонок досягаються за допомогою бальнеології, фізіотерапії та фітотерапії. У кожному випадку лікарем розробляється індивідуальний графік проходження процедур.

Захворювання печінки і жовчовивідних шляхів

Захворювання печінки й жовчних проток в санаторному режимі стало великим проривом в сучасному лікуванні. Курортне лікування в Трускавці ефективне в боротьбі з:

  • печінковою недостатністю;
  • гепатитами різних видів;
  • жовчнокам’яною хворобою;
  • ожирінням і дистрофією печінки;
  • цирозом;
  • лямбліозом, тощо.

Одним з найбільш поширених захворювань є також дискінезія жовчних шляхів і утворення каменів в жовчних протоках. Курортно-санаторне лікування в Трускавці дозволяє уникнути хірургічного втручання на ранніх стадіях розвитку захворювання. Також воно однозначно високоефективне для зниження можливості повторного утворення каменів після операції та в рекреаційний період.

Особливих успіхів у лікуванні в цьому напрямку досягли такі санаторії як “Шале Грааль”, “Міротель” і “Лісова Пісня”. Персонал цих закладів добре ознайомлений з симптомами цих хвороб і завжди готовий допомогти, навіть в нестандартних ситуаціях.

Захворювання сечостатевої системи

Сечокам’яна хвороба та запальні процеси сечостатевої системи вражають величезну кількість людей незалежно від статі. На щастя, багато цих хвороб можна лікувати без хірургічного втручання, якщо вчасно виявити проблему.

Санаторії Трускавця стали популярними в боротьбі із захворюваннями сечостатевої системи як у чоловіків, так і у жінок. Також вони відмінно зарекомендували себе для відновлення в післяопераційний період. Особливо позитивних рекомендацій в цьому напрямку заслуговують такі санаторії як «Кристал» та «Алмаз». Тут розроблені спеціальні комплекси процедур для поліпшення жіночого й чоловічого здоров’я. А також поглиблену увагу приділяється хронічному простатиту.

Захворювання серцево-судинної системи

Мінеральні води Трускавця показані також людям із захворюваннями серця та судин. Застосування мінералізованих вод сприяє очищенню крові, нормалізації кровообігу і тиску, відновленню еластичності судин. Тому при ішемічній хворобі серця, атеросклерозі й гіпертонії досягається хорошої результативності.

У комплексі з основними бальнеологічними процедурами можуть призначатися сірководневі ванни та барокамери. В кожному окремому випадку курс лікування підбирається індивідуально, залежно від статі, віку, ваги і т.п. Санаторії “Шале Грааль”, “Кришталевий Палац“, “Роял Гранд” та “Міротель” стануть хорошим вибором для лікування серця та відновлення повноцінного кровообігу.

Лікування хребта, опорно-рухового апарату та реабілітація після травм

Найвідомішим санаторієм лікування опорно-рухового апарату, периферичної нервової системи, суглобів і хребта виступає санаторій Молдова в Трускавці. Його медично-технічне обладнання й оснащення для проходження різних процедур знаходиться на найвищому рівні. Тут застосовуються передові методики для відновлення та реабілітації після травм.

До фундаментальних процедур відносяться:

  • підводне витягування хребта;
  • бішофітні ванни;
  • грязелікування;
  • фізіотерапія;
  • озокеритотерапія,
  • масаж і гідромасаж;
  • лікувальна фізкультура;
  • кінезотерапія.

Можливе також лікування із застосуванням медикаментів.

Особливою популярністю користується даний санаторій серед спортсменів, людей похилого віку, осіб, які пройшли військову службу, а також хворих, що страждають патологіями опорно-рухового апарату. Затребуваність даного напрямку значно зросла в останні роки.

Інші напрямки лікування в Трускавці

Курорт Трускавець – центр бальнеолікування в Україні. Серед досить поширених хвороб, які успішно лікують на курорті, також:

  • порушення обміну речовин (цукровий діабет, ожиріння, імунодефіцитний стан);
  • хвороби дихальних органів і шляхів (хронічні бронхіти, тонзиліти, трахеїти, фарингіти, ларингіти, бронхіальна астма);
  • захворювання шкіри (алергічні дерматити, себорея, лишай, псоріаз, екзема).

Астма, алергічні реакції та порушення обміну речовин – найпоширеніші болячки сучасного суспільства. Ними страждають як дорослі, так і діти. Але з усіма цими проблемами можна впоратися, якщо регулярно проходити санаторно-курортне лікування в одному із спеціалізованих закладів Трускавця. А їх тут достатня кількість. Вже більше століття тут досліджують цілющий вплив артезіанської води на здоров’я людини й постійно впроваджують новітні технології лікування, що приносять відмінні результати.

Медичні заклади Трускавця

1. Одним з найбільш модернових лікувально-діагностичних центрів Трускавця є “Мед-Палас” від готелю “Міротель” (Mirotel Resort & Spa). Тут розташувалися: діагностичний центр, водолікарня та СПА-центр. У центрі діагностики використовують близько 350 способів дослідження, що дає виняткову точність результатів. Spa-центр має свої басейни й сауни. Розроблено комплекси процедур для омолодження, очищення від токсинів, релаксу, зниження ваги.

2. У місті також знаходяться дві бальнеоозокеритолікарні (№1 і №2). Тут застосовуються процедури гідротерапії, бальнеології, озокеритолікування:

  • хвойні, мінеральні, перлинні, вуглекислі ванни,
  • ароматизовані ванни з маслами рослинного походження,
  • гідролазерний, циркулярний, висхідний душ і душ Шарко,
  • гідроколонотерапія,
  • озокеритні аплікації,
  • спелеотерапія,
  • аромотерапія,
  • інгаляції та ін.

3. Курортні поліклініки №1 і №2 надають консультації всіх необхідних лікарів (невропатолога, отоларинголога, ендокринолога, дерматолога, офтальмолога, хірурга і т.д.).

Також тут розташувалася бактеріологічна лабораторія. Доступні процедури лікування електрофорезом, УВЧ-терапією, лазеротерапією, світлолікуванням, вакуум-терапією.

4. Радіологічна лабораторія надає послуги з дослідження функцій нирок радіоізотопним методом. Цей метод унікальний своїм рівнем безпеки. Він дуже делікатний і може застосовуватися навіть для тяжкохворих пацієнтів. Також він дозволяє встановити функціональність кожної нирки окремо. У даній лабораторії отримують надточні показники, що дає можливість діагностувати хворобу навіть на самих ранніх стадіях.

5. Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна (відкрита в Трускавці в 2003 році) – єдиний у своєму роді центр діагностики та лікування моторних функцій у дітей і дорослих. Тут застосовується система інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації (СІНР) для лікування таких захворювань як:

  • ДЦП;
  • родові травми;
  • затримка етапів розвитку;
  • гіперактивність і синдром дефіциту уваги;
  • аутизм (у дітей);
  • наслідки внутрішньочерепних травм;
  • сколіоз та системні атрофії (які вражають спочатку нервову систему);
  • наслідки хвороб запалення центральної нервової системи;
  • мігрені й головні болі та ін.

Відновлювальне лікування нормалізує м’язовий тонус, дозволяє хворим на церебральний параліч опанувати основні ортопедичні навички, сформувати правильні рухи. Методика клініки Козявкіна доповнює інші методи лікування, вона розширює можливості сучасних лікувальних процедур, націлених на відновлення функцій організму.

Поради туристам

Звичайно, бронювання путівки потрібно здійснювати завчасно. Зимові місяці не такі насичені туристами, як літні, що порадує осіб, які хочуть відпочити від метушні та насолодитися розміреним відпочинком. Але що робити, якщо відпустка вже визначена, а Ви не знайшли вільних місць на потрібний період? Зверніться в туристичні агентства Трускавця. Багато з них володіють викупленими наперед путівками та мають свою бронь в готелях. В крайньому разі, можна розміститися в приватному секторі, але тоді не забудьте про направлення лікаря та медичну карту. Останній варіант також підійде для економного відпочинку.

Доїхати на курорт не складе труднощів. Залізницею до Трускавця регулярно прибувають потяги й електрички. Також постійно курсують маршрутні таксі та автобуси зі Львова й інших міст.