Напевно ви не раз чули фразу «Ми – те, що ми їмо». Що це означає? Тільки уявіть: щодня споживані нами продукти харчування відбиваються на самопочутті і зовнішньому вигляді! Кожен перекус, кожен бутерброд, або черговий шматок жирного смаженого м’яса обов’язково позначаться на здоров’ї і нашому зовнішньому вигляді. Сьогодні сучасна людина все рідше замислюється про якість та режим харчування.

Ми часто споживаємо їжу, що містить трансгенні жири і генномодифіковані продукти (фаст-фуд, їжа швидкого приготування, їжа, яка довго зберігається, консерви), а також при готуванні багато з нас люблять зробити смак їжі яскравішим – більш солоним, кислим, гострим, пряним. Все це відбивається в першу чергу на функціонуванні травного тракту, ph-балансі кишечника. А адже саме від цього залежить і відсутність/ наявність хворобливих відчуттів, і загальний тонус організму.

Хвороби шлунково-кишкового тракту

Наше небажання дотримуватися основ харчування часто призводять до захворювань шлунково-кишкового тракту:

  • Гастрит (запалення стінок шлунку)
  • Виразкова хвороба шлунку
  • Дисбактеріоз кишечника
  • Холецистит (запалення стінок жовчного міхура)
  • Жовчокам’яна хвороба
  • Панкреатит (запалення підшлункової залози)
  • Ентерит (запалення тонкого кишечника)
  • Коліт (запалення товстого кишечника)

Але чи не найбільш поширеним захворюванням сьогодні вважається підвищена кислотність шлунку, яка при відсутності лікування може призвести до розвитку гастриту і утворення виразок в травному тракті.

Симптоми і прояви підвищеної кислотності

Так, зловживання шкідливими стравами і відсутність регулярності в прийомі їжі стають головними причинами підвищеної кислотності шлунку. Виявляється підвищена кислотність вкрай неприємно: пекучий біль в шлунку, тяжкість після споживання їжі, печія і відрижка, нетравлення, проблеми зі стільцем. При підвищеній кислотності шлункового соку найчастіше відбувається роз’їдання оболонки шлунку!

Підвищена кислотність шлунку – лікування

Насамперед, щоб почати лікування підвищеної кислотності шлунку і відрегулювати ph-баланс в кишечнику, слід відрегулювати раціон харчування: викреслити з нього певні продукти і правильно скласти дієту.

При підвищеній кислотності шлункового соку, в першу чергу, необхідно відмовитися від таких продуктів: борошняні, жирні і кислі страви, гострі закуски, сирі овочі, маринади, соління, лимонний сік, копченості та консерви, чорний хліб, газовані напої.

З метою зниження кислотності шлункового соку, в раціон харчування слід включити наступні страви і продукти: рідкі та обволікаючі овочеві супи-пюре і молочні каші, нежирні сорти м’яса і риби, приготовані на пару, відварені гарніри з цвітної капусти, локшини, картоплі або кабачків – дієта може бути досить різноманітною. Однак не можна забувати, що максимальний ефект лікування підвищеної кислотності шлунку досягається, багато в чому, за рахунок регулярності прийому їжі.

Також знизити рівень кислотності допоможуть молочно-яєчні супи, паровий омлет або варені яйця. А з пиття найкраще підійдуть киселі, зелений чай і лужна вода.

Кислотність в нормі!

Щоб врегулювати ph-баланс, потрібно також стежити за якістю і раціоном харчування. Але цього буде недостатньо! Щоб відновити мікрофлору травних органів, нейтралізувати запальні процеси, що розвиваються, необхідна додаткова допомога. Її ви можете знайти в аптеках, в якості засобів проти підвищеної кислотності, наприклад придбати барол 20.

Препарати проти підвищеної кислотності містять спеціальну формулу здоров’я, розроблену для нашого кислотно-лужного балансу. Натуральні природні компоненти надають мінімальний вплив на організм і повністю усувають всі симптоми підвищеної кислотності.

Бікарбонати, що входять до складу, ефективно і швидко нейтралізують небажані кислоти, підтримуючи кислотно-лужний баланс в нормі. В упаковці таких препаратів знаходиться тест-смужка (індикатор), за допомогою якого ви самі можете контролювати ваш рівень кислотності, який виявляється в сечі.

Препарати проти підвищеної кислотності вкрай прості в застосуванні. Пам’ятайте, що регулярне вживання допоможе у багатьох випадках попередити і допомогти в лікуванні різних захворювань.

А головною гарантією ефективності біопрепаратів для лікування підвищеної кислотності шлунку є сертифікати якості на поширювану продукцію і численні клінічні випробування.

Щоб відчувати себе чудово, виглядати молодо і красиво – не забувайте про свій організм, підтримуючи культуру харчування і вчасно надавши додаткову підтримку!