Пінцети для нарощування вій – невід’ємний атрибут цієї процедури. І натуральні, і штучні вії дуже тонкі, тому утримувати їх будь-яким іншим способом неможливо. Пінцети мають тонкі краї, щільно затискаються, завдяки чому здійснюється надійна фіксація волоска. На сайті https://gobeauty.com.ua/narashivanie-resnic/instrumenty/pincety/ існує великий вибір інструментів для лешмейкерів різних форм для різних технік нарощування: прямий, скошений і вигнутий.

Який пінцет краще вибрати?

Цей інструмент вибирається для кожного майстра індивідуально і не може підходити всім, він повинен бути тільки Вашим і ділити його з кимось не можна. Хтось любить більш гострі пінцети, хтось більш тупі, хтось – легкі, а комусь підійдуть важкі. Він може бути різної форми і товщини.

Вибрати пінцет для нарощування не складно, знаючи за якими параметрами судити про придатність інструменту. Щоб максимально задовольнити запити, потрібно керуватися декількома факторами.

Вага пінцета. Робота майстра по нарощуванню вій займає кілька годин, природно, легким пінцетом працювати більш комфортно. Тому, новачкові бажано вибирати більш легкі моделі: з незвички від роботи рука може сильно втомитися. Але потрібно пам’ятати, що комфортна вага інструменту не повинна зашкодити якості. Матеріал, з якого він виготовлений, повинен бути міцним, інакше пінцет буде дуже крихким і може зіпсуватися, затупитися і погнутися навіть при обробці в стерилізаторі. Професіонали обирають міцні і зносостійкі, хоча й більш важкі пінцети.

Легкість ходу і змикання пінцета. Цей параметр характеризує силу, яка прикладається при змиканні пінцета. Чим легше змикання, тим менше втомлюються ваші руки, і тим швидше ви працюєте.

Як це перевірити? Візьміть пінцет і спробуйте 15-20 разів зімкнути його стулки. Якщо ви не відчули втоми і дискомфорту, то змикання легке.

Покриття пінцета.

а) Кольорова емаль. Красиво, оригінально, але не практично! Такий пінцет дуже швидко втрачає зовнішній вигляд, облазить після стерилізації в сухожаровій шафі і навіть після дезінфекції в звичайному стерилізаторі. Це не єдиний мінус! Такі пінцети важчі за вагою і тугіше змикаються.

б) Райдужне покриття або мультизабарвлення. Не додає ваги пінцетові і не ускладнює хід. Дуже ефектно виглядає, непоганий варіант в якості подарунка майстру.

в) Соната – це відполірований спеціальним чином метал без будь-якого покриття. Не ковзає, не блищить і не втрачає зовнішній вигляд при тривалій експлуатації.

г) Дзеркальне покриття – це відполірований до дзеркального блиску метал. З мінусів при попаданні сонця і яскравої лампи створює відблиски і дискомфорт для очей майстра.

Антимагнітні властивості пінцета. Пінцет для нарощування вій не повинен намагнічуватися! Як правило інструменти, виготовлені зі звичайної нержавіючої або японської сталі, що не магнітятся.

Місце формування пучка в пінцеті. У кожного майстра зручна для нього техніка формування пучка: хтось робить його в кінчику пінцета, хтось по середині. Залежно від цього і потрібно підбирати інструмент. Звичайно в ідеалі пінцет повинен мати щільне змикання по всій поверхні без зазорів, але в більшості випадків це зовсім необов’язково. Залежно від обсягів нарощування: 2-3D або гіпероб’єм, площа зіткнення буде різною. Чим більше об’єм нарощування, тим більшою повинна бути площа дотику.

Форма. Загалом, всі види пінцетів поділяють на дві групи – прямі і вигнуті.

  • Прямий – інструмент для виділення і утримання вій, можна застосовувати для приклеювання слабо вигнутих волосків і готових пучків.
  • Вигнутий – класичний варіант, має плавно вигнуті кінчики, використовується для утримування і кріплення штучних вій, з його допомогою збільшують куточки, формують повний, 1,5 і 2D обьем.
  • L-подібна форма – підходить як для класичного повного об’єму, так і для моделювання.
  • Г-подібний – їм зручно формувати пучки при 3D-нарощуванні, моделюванні голлівудських вій.
  • Гачок – призначений для екстраординарного збільшення об’єму. Пучок волосків формують в пальцях, а потім, утримуючи гачком, фіксують до війкового краю.