Як зробити манікюр в домашніх умовах

Якісний манікюр – це складний процес, який вимагає деяких умінь і наявності спеціальних інструментів і обладнання. Все для манікюру можна купити в спеціалізованих магазинах косметики, так ви будете впевнені в якості придбаного товару. Якщо ти любиш часто міняти дизайн нігтів, можеш спробувати експериментувати з кольорами. В цій статті ми розповімо що потрібно для самостійного манікюру і корисні поради, як все зробити правильно.

1 Приготуй необхідне обладнання

Щоб привести руки в порядок, одним лаком для нігтів не обійтися. Для акуратного обрізного манікюру тобі знадобиться ряд спеціальних інструментів для особистого користування.

Манікюрні ножиці

Бувають різної форми: прямі ножиці підходять для регулювання довжини нігтів, а злегка зігнуті, з закругленими кінчиками і тонкими лезами – для обробки кутикули. Вибирай ножиці з нержавіючої сталі – вони міцні, легко стерилізуються і не гнуться під час заточування. При виборі щипців варто звернути увагу на розмір ріжучого полотна – воно не повинно бути занадто великим.

Пилочки і бафи для нігтів

Скляні пилочки відрізняються довговічністю, легко миються і дезінфікуються. Вони не здатні пошкодити структуру натурального нігтя і підходять для роботи з крихкими нігтями. Вибираючи пилку, зверни увагу на абразивність пилки. Зазвичай вони вказані на самій пилці та можуть варіюватися від 80 до 3000 грит.

Ідеальна пилка для натуральних нігтів має абразивность від 150 до 240 грит. Якщо ж на ній вказано менше число, така пилка не підходить для натуральних нігтів і використовується лише для штучних.

Пилочки на основі паперу – найекономічніший варіант, але так само як і замшеві пилки-полірувальники, погано піддаються дезінфекції, тому вибирай варіанти на водостійкій основі.

Бафи призначені для м’якого полірування нігтів. Вони видаляють всі нерівності і вади нігтьової пластини, а також ретельно готують ніготь для подальшого нанесення базового покриття.

Пушери і апельсинові палички для обробки кутикули

Цими інструментами зручно відсувати кутикулу, не пошкоджуючи нігтьову пластину. Пушери більше підходять для обробки товстої еластичною кутикули, апельсинові – для тонкої або сухої.

Це мінімальний набір інструментів, необхідний для створення якісного та безпечного манікюру в домашніх умовах.

Після кожного використання інструменти для манікюру потрібно дезінфікувати за допомогою спеціальних рідин і стерилізувати в сухожаровій шафі. Зберігати ж їх краще не в косметичці, а в самоклеючих крафт-пакетах або UV-стерилізаторах для фільтрації бактерій і хвороботворних мікроорганізмів.

2 Вибери правильну лампу

Для домашнього манікюру практичніше вибирати UV- і UV / LED-лампи.

UV-лампи підходять для всіх типів покриттів від гель-лаку до гелю. Ультрафіолетові хвилі полімеризують покриття повільніше, ніж діоди в лампах з UV / LED променями – протягом 2-3 хвилин.

UV / LED-лампи більш потужні – в залежності від виробника покриття твердіє за 30-60 секунд. Дивись, щоб світлодіодні лампи розташовувалися не тільки зверху, але і з боків конструкції – це потрібно для рівномірної полімеризації гель-лаку.

3 Почни з косметичного манікюру

Коли всі необхідні інструменти зібрані, переконайся, що робоче місце добре освітлене, і приступай до процедури.

Видали залишки старого лаку. Використовуй універсальну рідину для зняття будь-якого покриття: від звичайного лаку до гель-лаку. Її формула збереже нігті міцними і не пересушить кутикулу.

Використовуй пилку, щоб вкоротити довжину нігтів і надати їм форму. Відполіруйте поверхню нігтя за допомогою Бафа.

Пушером або апельсиновою паличкою акуратно відсунь кутикулу і обріж її ножицями або щипцями.

Знежир поверхню нігтя за допомогою знежирювача. Без цього поверхня нігтя не втримає гель-лакове покриття.

Нанеси базове покриття тонким шаром, не забуваючи про торці нігтьової пластини, і відправ нігті сушитися в лампу. Якщо у тебе тонкі, ослаблені нігті – віддай перевагу каучуковій базі. Волокна каучуку додають покриттю додаткову міцність, до того ж з цією базою набагато простіше – вона практично не розтікається по нігтю, вирівнює його поверхню, міцно схоплюється і не дає відколів.

4 Вибери відповідний лак

Багато хто думає, що після гель-лаку нігті стають крихкими, але це не так. Покриття зміцнює слабкі нігті, запобігаючи їх розшарування. Зіпсуватися вони можуть тільки при неправильній техніці зняття гель-лаку. Існує кілька систем нанесення гель-лаку: однофазна і трифазна.

Однофазна система має на увазі використання одного гель-лаку. В одному флаконі змішані відразу 3 покриття: база, кольорове покриття і фініш. Однак простота нанесення позначається на якості покриття – воно недовговічне.

Трифазна система вважається найбільш якісною і стійкою. Вона являє собою почергове нанесення всіх трьох покриттів. Базове, кольорове і фінішне. Наносити кольоровий гель-лак краще в 2 тонких шари – покриття вийде більш щільним, рівним і насиченим. Якщо гель-лак залився за ніготь або на кутикулу, акуратно прибери зайве апельсиновою паличкою або використовуй перед його нанесенням рідку стрічку для манікюру, яка допоможе акуратно нафарбувати нігті, не зачіпаючи кутикулу.

5 Топ

Завдання і перевага топа – закріпити і продовжити термін служби гель-лакового покриття. Можна придбати топ з липким шаром і без нього, з глянцевим, матовим і велюровим ефектом. Вибирай топи з густою консистенцією, так ти зможеш швидко і акуратно нанести фініш тонким, рівним шаром.

Топ без липкого шару не вимагає зняття липкого шару, що залишився після кожного етапу сушки. Однак якщо плануєш нанести малюнок на нігті або використовувати водні наклейки, вибирай топ з липким шаром. Так ти зможеш міцно закріпити дизайн і уникнути появи тріщин.

Глянцевий топ додасть покриттю м’який блиск. Матове покриття дозволить прибрати блиск глянцю і домогтися гарного оксамитового ефекту. Однак щоб використовувати останній, поверхня нігтя повинна бути ідеально рівною, інакше він підкреслить всі вади.

Щоб зберегти здоров’я нігтів, важливо вибирати тільки якісні матеріали.

Поділись


Новини партнерів