Всі ми любимо розглядати красиві картинки на сторінках професійних івенторів і декораторів. На них запаморочливі декорації, дорогі тематичні аксесуари, розкішні костюми, вишукані страви. Тому саме професіонали здатні ефектно організувати дитячий день народження в м. Київ. Організатори свят, обожнюють придумувати захоплюючі дизайн-концепції, але по правді кажучи, все це більше потрібно батькам, дорослим людям. Дітей цікавить інше. Ключовий пункт в організації дитячого свята, 80% успіху – це професійний аніматор.

Професійний аніматор

Хороший аніматор – це наріжний камінь вашої вечірки. Це єдине, на чому не можна економити. Якщо у вас будуть прекрасні декорації, складний кенді-бар з кейк-попса з макарунами, але при цьому діти розбіжаться по кутах і будуть сидіти, втупившись в смартфони – все розсиплеться на шматочки, і ніякі прикраси і дорогі кулі не допоможуть. А якщо на святі працює досвідчений аніматор, який здатний завести і тримати увагу дітей, то можна обійтися і парою піц з тортом: все одно всі запам’ятають, як було весело.

Знайти професійного і справді талановитого аніматора – трохи простіше, ніж єдинорога. Але постаратися варто.

Починайте шукати вже зараз, навіть якщо наступний дитячий день народження належить святкувати тільки через рік. Де шукати? Збирайте контакти на інших дитячих святах, в ресторанах, де є дитячий куточок, на фестивалях, де організована дитяча зона. Якщо ви бачите, що за кимось діти носяться з палаючими очима – біжіть за ним теж і записуйте телефон.

Шукати аніматорів можна на сайтах організаторів дитячих свят, в Інстаграмі. Дивіться відео, читайте відгуки. Майте на увазі, що час роботи аніматора коштує дорожче, якщо ви викликаєте його всього лише на годину. Тому що йому все одно потрібно виїжджати, брати з собою реквізит, продумувати програму. Найкраще запрошувати аніматора на весь час свята.

Немає нічого гіршого, ніж аніматор «п’ять в одному». Коли одна і та ж людина і аквагрим робить, і собачок з кульок, і шоу з мильних бульбашок. Тому що поки одній дитині розфарбовують обличчя – інші 25 розбіглися хто куди. Додаткові вміння гарні, але, як правило, поєднати їх не дуже виходить. Досвідчений аніматор повинен всіх згуртувати, залучити всіх дітей в різні активності. А батьки в цей час повинні відпочивати і пити шампанське.

Запрошення

У сучасному шаленому ритмі, коли у дітей по п’ять гуртків і активне світське життя, запрошувати гостей на дитячий день народження потрібно якомога раніше. Тому не соромно відправити Save The Date (запрошення з проханням застовпити дату) і за два місяці. Це важливо, якщо ви хочете, щоб до вашої дитини прийшли на свято саме ті люди, яких вона хотіла б бачити. Якщо затягнути з запрошенням, можна потрапити в ситуацію, коли всіх ваших друзів вже запросили на іншу вечірку.

Місце

Якщо ви не готові проводити дитяче свято у себе вдома (і ми вас чудово розуміємо), то шукайте просторе місце. Це головний критерій. Дітям потрібно рухатися, потрібно багато простору для ігор. Кафе або ігровий центр можуть вас переконувати, що приміщення розраховане на 50 чоловік, але ви сміливо діліть все на два: зазвичай місткість розраховується виходячи з того, що люди спокійно стоять в режимі фуршету, а не грають в хованки і лапанки.

Оптимальний варіант: поєднання приміщення і майданчику на відкритому повітрі. Там можна рухатися, проводити різні спортивні ігри.

Прекрасно підійде сад або якась площа. Чим більше місця, тим краще. Так, і постарайтеся заздалегідь подивитися майданчик, не орієнтуйтеся тільки на фотографії або опис.

Їжа

Новина: на дні народження діти практично нічого не їдять. Тому викручуватись в високій кухні немає ніякого сенсу. Для їжі, яка добре йде на вечірках, придумано забавну назву: finger food. Тобто все те, що можна брати руками. І друге: практично все повинно бути з приставкою «міні». Міні-піци, міні-бургери, міні-рулети, міні-хот-доги. Практично немає шансів, що дитина в ажіотажі гри доїсть дорослу порцію – швидше за все, надкусить і тут же кине. Мініатюрні порції скоротять кількість недоїденого.

Ви виступаєте за корисну їжу? Наріжте соломкою селеру і моркву. Діти це, звичайно, їсти не стануть – але вам на душі буде спокійніше.

Якщо ви хочете здивувати гостей, і у вас є на це невеликий бюджет – встановіть міні-версію шоколадного фонтану. Таку конструкцію можна орендувати за цілком прийнятні гроші. Він дуже легко збирається. Вам також знадобиться спеціальний шоколад, який розігрівається просто в пакеті в мікрохвильовці або на пару, і виливається в фонтан. Кладете поруч полуницю, зефір-маршмеллоу, шпажки – вуаля! – на солодкому столі це буде цвях програми!

Тривалість

Для дітей у віці від 3 до 7 років оптимальна тривалість свята 2-2.5 години. Довше – вже важко фізично і дітям, і дорослим. Діти не можуть довго утримувати увагу на чомусь, тому активності повинні чергуватися кожні 15-20 хвилин, обов’язковими є також перерви.

Починати свято краще з активних ігор, а в кінці обов’язково зробити дискотеку.

Тому що після поїдання торта у дітей обов’язково відбувається викид енергії, яку терміново необхідно направити в потрібне русло. Якщо ви ще наберете в магазині типу Fix Price різні яскраві аксесуари: кольорові перуки, яскраві окуляри, намиста-браслети – дискотека стане просто хітом, який займе не менше півгодини часу і запам’ятається всім.

Музика

Музика повинна звучати на святі весь час, від початку до кінця. Ну, хіба що за винятком якихось особливих активностей. Музика створює настрій, задає тон вечірці. Зараз майже у всіх є смартфони і планшети. У когось з друзів напевно знайдеться портативна колонка, попросіть позичити її на кілька годин. Не полінуйтеся, закачайте плейлист в Spotify або в YouTube. До речі, ще одна новина: наївно вважати, що діти люблять дитячі пісні. Насправді, років з трьох вони люблять Джастіна Бібера, Кеті Перрі, Джастіна Тімберлейка, Фаррела Вільямса і Бруно Марса. Так що не потрібно їм ставити «Від посмішки стане всім світліше», танцювати під сучасну поп-музику їм буде куди цікавіше.

Декор

Зараз можна знайти практично будь-які декорації. Правда, для досягнення картинки як зі сторінки професійного івент-декоратора, доведеться відчутно витратитися. Так, модний паперовий декор (квіти, гірлянди і т.д.) влетить в копієчку, тому що його потрібно багато, щоб приміщення не виглядало похмурим.

Якщо ж бюджет у вас невеликий, використовуйте повітряні кулі. Ними можна викласти ім’я дитини і цифру, що позначає вік. Дуже гарно виглядають метрові кулі-цифри. Блискучі цифри значних розмірів відмінно виходять на фото і відразу видно, скільки років дитині. Ще можна накупити звичайних латексних куль. Окремо вони виглядають самотньо, а в букетах по 5-7 штук вже виходять відмінні композиції.