Що привезти з Греції, або Спогади на пам’ять

Тури в Грецію завжди користуються попитом. Чудова природа, безліч пам’яток, які збереглися крізь століття, бірюзове море та корисна грецька кухня приваблюють все більше і більше туристів до цієї країни. До того ж не можуть не тішити лояльні ціни, особливо, якщо бронювати поїздку заздалегідь у відомого туроператора.

Після повернення додому відпочинок у Греції хочеться згадувати ще багато місяців, тож, розглянемо, які сувеніри варто привезти собі на згадку та в подарунок близьким і друзям. Оберіть власний варіант відпочинку coraltravel.ua/main/greece.aspx, а ми поділимось секретами, що краще купувати в тій чи іншій місцині.

Греція — країна, де є все

Що ж обрати серед безлічі сувенірів, які пропонує ця привітна країна? Все залежить від місця, де ви плануєте відпочивати.
— Якщо це Крит, зверніть увагу на місцеві продукти зі вмістом оливкової олії та власне на олію, адже саме тут виробляється найароматніша, найсмачніша олія в усій Греції.
— З Родосу варто привезти фігурки античних героїв і богів. Найбільш популярні – статуетки бога Сонця, покровителя острова. Підберіть такого персонажа, що напевне сподобається людині, якій ви плануєте зробити подарунок.
— Із Корфу прихопіть унікальний місцевий лікер із кумквату, який росте лише на цьому острові.
— Кос, острів Гіппократа, порадує місцевим медом і вином. До речі, колись великий засновник медичної науки Гіппократ широко використовував ці продукти у своїй практиці.
— Поїхати з Санторіні, не скуштувавши місцевого вина Vinsanto, — це абсолютна необачність. Тож, обов’язково захопіть із собою декілька пляшок, щоб ще й близьких потішити незабутнім вином із присмаком цього острова.
— Лише на Міконосі можна скуштувати мигдальні цукерки амігдалота та напій із мигдального молока сумаду, і як подарунок ці смаколики будуть чудові.

Крит — острів із найдавнішою культурою. Саме тут Тезей змагався з Мінотавром, скориставшись допомогою Аріадни. Приємно блукати руїнами стародавнього лабіринту і відчувати подих справжньої давнини і легенд. А згадати свої пригоди та враження допоможе ароматний чебрецевий мед, який увібрав усю сонячну природу острова.

Родос є батьківщиною одного з див світу — Колоса Родоського, який, на жаль, не зберігся до наших часів. Однак тут залишилось безліч пам’яток, які потішать око поціновувачів античної старовини. А щоб якомога довше зберегти смак місцевих страв, придбайте один із безлічі наборів спецій, які здивують вас своїм оригінальним оформленням.

На Корфу віддавна відпочивали представники аристократії, зокрема відома імператриця Австро-Угорщини Єлизавета (Сісі). Тут збереглася її вілла. Запам’ятати смак цього розкішного острова допоможе місцева оливкова олія з різноманітними добавками, наприклад, із часником, гострим перцем чи запашними травами.

Кос зцілює не лише тіло, втомлене від щоденної рутини, а й душу. Навряд чи вам вдасться привезти додому атмосферу острова, а от захопити його смак, який дбайливо зберігає настоянка з кориці (канеладі) або мигдалю (сурмаді), цілком можливо. Кажуть, що канелада не тільки смачна, а ще й корисна, бо здатна нормалізувати тиск.

Санторіні — це острів білосніжно-синіх хатинок і смачного вина. Тут можна придбати сорти Атірі, Аргірос, Асіртіко й Камарині. Пляшка смачного сонячного грецького вина здатна прогнати найсуворішу осінню хандру. А в його неповторному смаку злилися море, сонце та запашні трави острова.

Найпривабливіші ціни на путівки пропонує туроператор Coral Travel. Розгалужена мережа турагентств дає змогу зекономити час і гроші, які можна буде витратити на купівлю вподобаних у Греції сувенірів. А бездоганна репутація мережі дасть змогу забути про хвилювання та цілковито насолодитися відпочинком.

Поділись


Новини партнерів