Хімчистка речей – досить поширена послуга, відома нам ще з радянських часів, і з тих пір не втратила своєї актуальності. У цій статті спробуємо розібратися, навіщо і коли вона потрібна.

Коли вона потрібна

Відповідь на це питання – і проста і складна одночасно. Чистка одягу, як ми всі розуміємо, потрібна тоді, коли він забруднився. Але навіщо потрібне саме хімічне чищення?

Взагалі, така обробка предметів одягу застосовується тоді, коли своїми силами і в звичайних домашніх умовах провести чистку неможливо або існує ризик в процесі зіпсувати річ. Відбувається така ситуація в одному з декількох досить поширених і банальних випадків:

  • На одяг потрапив сильний забруднювач, і утворилася пляма, яку “не беруть” звичайні побутові засоби. Наприклад, машинне масло – в цьому випадку допоможе тільки хімчистка, прання – марна справа.
  • Речовина, яка потрапила на одяг, відпирається з використанням побутових засобів, але при цьому річ неминуче зіпсується. Як приклад можна привести червоне вино на жовтій сукні: відбілювач, в принципі, прибере пляму, але сукня перестане бути жовтою з досить великою ймовірністю.
  • Одяг, пошитий з таких матеріалів, які в принципі не можна прати звичайним способом. Наприклад, таким одягом може бути норкова шуба. З огляду на те, якими високими можуть бути на такі предмети гардеробу ціни, хімчистка одягу явно виправдана.
  • Матеріали, в принципі, переживуть побутове прання, але крій одягу може запросто втратити свою форму. Тут за прикладом ходити далеко не треба – практично будь-який діловий костюм відноситься до цієї категорії.

Чому краще не ризикувати

Причин, через які краще довіритися професіоналам в подібних випадках – сила-силенна. Умовно їх можна об’єднати в такі загальні групи:

  • Відсутність правильних засобів. Це, з імовірністю, що наближається до ста відсотків, справедливо для вашого випадку. Ваш порошок точно вміє галантно, але ефективно прибирати з шуби машинне масло? Швидше за все – ні, адже такі засоби не продаються в роздріб, і призначені тільки для хімчисток.
  • Відсутність знань і досвіду. Ви точно зумієте візуально відрізнити одну тканину від іншої, дуже схожої? А якщо відрізните, знаєте нюанси поводження з тією та іншою? Скоріш за все ні.
  • Відсутність обладнання. Побутові пральні машинки не призначені для більшості операцій, які проводяться в хімчистках.

З усього цього випливає один простий висновок: хімчистка одягу за ціною виходить значно дешевша, ніж покупка нової речі. А значить, немає ніякої особливої ​​необхідності ризикувати.