Правила обрання меблів

Вибирати меблі для дитячої потрібно відповідально, адже це безпосередньо впливає на гармонійне зростання дитини, її фізичний та психологічний розвиток. Вони мають бути розставлені у приміщенні відповідно до зон – відпочинку, навчання, гри, зберігання речей. Також до уваги приймають вік малюка:

  • немовлятам потрібно підібрати ліжечко з гратами, шафу для зберігання іграшок, столик – залиште вільний простір, щоб потім замінити ці речі на диван, комп’ютерний стіл;
  • для малюків дошкільного віку важливо обставляти кімнату яскраво та дотримуватись тематичності, не забуваючи про безпеку;
  • для школярів на перший план виходить функціональність меблів – робочий стіл для навчання та зручного зберігання книжок, підручників, зручний диван або ліжко у якості спального місця.

Обов’язково варто подбати про те, щоб у дитячій кімнаті була достатня кількість полиць, стелажів, вбудованих ящичків для зберігання різноманітних предметів. Це дозволить розвантажити простір та не загромаджувати його різним мотлохом.

Кольорове забарвлення меблів

Виокремлюючи критерії меблів для дитячої кімнати, ми у першу чергу звертаємо увагу на функціональні можливості, матеріали виготовлення, особливості конструкції. Однак для маленької дитини також важливою є візуальна складова, адже вона полюбляє яскраві та підбадьорюючи кольори.

Психологи встановили, що кольорова гамма здатна впливати на психіку дитини, тому краще обирати наступні кольори:

  1. для робочої та навчальної зони найкращим варіантом будуть спокійні пастельні тони – синій, блакитний, фіолетовий, зелений – вони сприятимуть зосередженню на процесі навчання;
  2. для зони відпочинку краще не обирати яскраві кольори, а акцентувати увагу на білому, сірому, коричневому – прості тони допоможуть розслабитись та швидше заснути;
  3. флегматичним натурам можна додати у інтер’єр яскравих кольорів – помаранчевого, жовтого, відтінків червоного.

Однак не перебільшуйте з яскравістю: дизайнері рекомендують використовувати не більше 2-3 кольорів та їх відтінків. Це допоможе створити цілісну та гармонійну композицію, яке не буде перевантажувати зір дитини. При кольоровому оформленні необов’язково спиратись на статеві забобони. Вибір кольорів залежить виключно від побажань малюка.

При обранні меблів для дитячої кімнати спочатку попіклуйтеся про те, що вони зроблені з міцних та зносостійких матеріалів, чітко справляються зі своєю функцією. Тільки після цього можете зосередитись на дизайні та кольоровому оформленні. Якщо не маєте чіткого уявлення про параметри ідеальних меблів, зверніться за допомогою до професіонала.

Джерело: сайт snite.ua