Здавалося б, що тут такого, сісти в автокрісло та поїхати разом з батьками на прогулянку чи у справах. Але це варіант не для всіх малюків. Іноді трапляються ситуації, коли малюк вередує та не бажає їхати в кріслі.

У такої поведінки може бути декілька причин, про які йтиметься в нашій статті. Також ми дамо кілька порад щодо того, як привчити малюка до поїздок в автокріслі.

Причини, через які малюк не хоче сідати в автокрісло

У дітей можуть бути різноманітні фантазії, але можна назвати три найпоширеніші причини, чому малий не хоче сідати в автокрісло:

  1. Дитині незручно. Якщо вона раніше сиділа в кріслі, а потім раптово почала вередувати, існує велика ймовірність, що стало незручно у ньому знаходитися. Можливо, справа у ременях, які давлять, або надто жорсткій спинці. Під час їзди у малюка можуть німіти ноги. У будь-якому разі має сенс перевірити, чи налаштовані дитячі автокрісла під малюка, а за потреби — відрегулювати кріплення.
  2. Образа, протест, незадоволення. Дитина може відмовитися виконувати будь-які вимоги батьків, коли відчуває потребу протестувати. У цьому випадку необхідна розмова у спокійному тоні. Потрібно дати зрозуміти малюку, що вам небайдуже до його проблем, що ви будете їх вирішувати разом, але це не має жодного стосунку до необхідності сісти до авто як належить.
  3. Погане самопочуття. Коли в дитини підвищена температура, болить голова або живіт, вона не зможе спокійно перебувати навіть у найзручнішому автокріслі. Якщо ви якраз їдете до лікаря, потрібно створити максимально комфортні умови для пересування: зашторити вікно, увімкнути кондиціонер, вимкнути радіо. Прогулянку або поїздку в торговельно-розважальний центр доцільно відкласти.

Як поступово привчити дитину до автокрісла

Допоможуть кілька корисних порад:

  1. Особистий приклад. Якщо батько й мати застосовують паски безпеки, малюк копіюватиме їхню поведінку й теж із задоволенням дотримуватиметься запобіжних заходів.
  2. Обладнання можна спочатку розмістити в дитячій кімнаті. Малюк обовʼязково зацікавиться конструкцією та сам забажає посидіти в ній. Після встановлення крісла до салону авто необовʼязково відразу кудись їхати, можна дати дитині влаштуватися з комфортом самостійно.
  3. Беріть у дорогу іграшки, вони розважать малюка, якщо він почне нудьгувати.
  4. Плануйте поїздки на тиху годину. Сонна дитина з легкістю засне в салоні та не буде вередувати.

Потрібно хвалити дитину та дякувати їй за гарну поведінку в дорозі. Можна висловити думку, що син чи дочка вже зовсім дорослі, бо під час подорожі поводилися чемно й розсудливо. Малечі подобається подібне ставлення, і в майбутньому у вас буде менше клопотів із цим.