Якщо ви вирішили придбати першу іграшку для свого новонародженого малюка, зробити це можна в інтернет-магазині medvegonok.com.ua. А от на що варто звернути свою увагу, ми розповімо у нашій статті. До іграшок для новонароджених пред’являються особливі вимоги, продиктовані міркуваннями безпеки. Саме вони дуже часто опиняються в роті малюків, і тому повинні бути виготовлені з матеріалів, які не містять токсичних речовин (включаючи фарбу). Мама повинна мати можливість легко їх мити, і навіть кип’ятити при необхідності.

Товари для цієї вікової групи повинні мати нейтральний смак і м’яку або пружну консистенцію. Не варто купувати предмети, що мають знімні (або ті, які легко відриваються) дрібні деталі, які дитина може легко проковтнути.

Іграшки не повинні мати гострих або сильно виступаючих твердих деталей, які здатні завдати малюку різні пошкодження при русі. Небажано, щоб на іграшці були зав’язки, виключаються також наявність петель, що затягуються.

Іграшки для новонароджених повинні мати яскраве привабливе забарвлення, що складається з чистих кольорів. Якщо іграшки видають звуки, добре буде якщо вони будуть приємними і негучними.

Сучасні виробники все більше уваги приділяють комфорту батьків. Вони створюють цілі ігрові комплекси, тим самим піклуючись про відпочинок та розвиток дитини, а також про вільний час для його мами.

В якості найбільш наочного прикладу можна привести люльку-баунсер (3 в 1), в якій дитина може спати, автоматично заколисуватися або гратися, тим самим надати мамі трохи вільного часу. Дуже популярний і килимок для немовлят, що являє собою зручно облаштоване місце для новонародженого, оснащене набором закріплених в доступній близькості безпечних іграшок і матеріалів різної фактури для пізнання малюком. Дуже популярним товаром і хітом продажів є нічник, наприклад мобіль «Мрії про метеликів», який кріпиться на ліжечко або стіл. Завдяки пристрою, малюк може спостерігати за іграшками, стежити очима за їх рухами, що дуже важливо для його розвитку. Крім того, в даній моделі передбачена музика з різними мелодіями, які заспокоять малюка, і проектор (з його допомогою мамі буде легко орієнтуватися в кімнаті під час нічного годування, а приглушене світло не буде дратувати очі малюка). У комплект також входить пульт управління. Коли малюк виросте, мобіль можна буде використовувати як нічник або світильник на столі.