Хлопчики в усі часи грали в «войнушки». Діди-прадіди з дерев’яними рушницями і пістолетами. Батьки – вже пластмасовими іграшковими автоматами. Покоління сьогоднішніх хлопчиків має можливість брати участь у військових баталіях, граючи майже справжньою зброєю Нерф, але при цьому безпечною для себе і оточуючих.

Сучасні діти багато часу сидять за комп’ютерами, ведуть фізично не активний спосіб життя. Щоб зацікавити і витягнути дітей на вулицю, були придумані бластери Нерф. Їх випускає відома на світовому ринку іграшок американська компанія «Hasbro», а придбати їх можна на сайті NerfBlaster.com.ua.

Перш за все Нерф – це іграшки для активного спорту і відпочинку, які вимагають спільного проведення дозвілля на відкритому просторі, бажано, на вулиці. Це відмінний спосіб для батьків повеселитися з дитиною або запросити його друзів для активної гри.

З якого віку грають в Нерф?

Набори іграшкових бластерів стали популярними серед хлопчиків і підходять для різного віку. Є невеликі водні бластери, якими можуть грати малюки від 3 років. Є серйозні важкі бойові установки, які краще купувати дитині старше 8 років. Основна маса зброї розрахована на дітей і підлітків від 7 до 16 років.

Які бувають бластери Нерф?

Дитячі іграшки цієї серії – аналог фантастичного озброєння з фільмів. Вони схожі за зовнішнім виглядом на «енергетичні гармати» героїв космічних бойовиків: плазмові, протонні або нейтронні бластери. Всю іграшкову зброю марки «Hasbro» можна поділити на різні види:

  • пістолети,
  • гвинтівки (скорострільні штурмові і снайперські),
  • кулемети,
  • великокаліберна зброя.

Вони відрізняються своїми функціями, розмірами і снарядами для стрільби. Одні бластери стріляють невеликими кулями, інші – стрілами. Є набір зброї, що стріляє навіть гранатами.

Всі моделі Нерф виготовляються з високоякісної надійної пластмаси. Щоб ігри були захоплюючими і більше були схожі на «войнушки» з кіно, зброя подає під час стрілянини звукові сигнали, а також світиться й мигає.

Безпека іграшкової зброї Нерф

Хоча зброя Нерф досить важка і стріляє різними снарядами, виробники постаралися зробити її безпечною. Кулі та снаряди виготовлені з м’якого поролону або на липучих присосках. Якщо комплект боєприпасів приходить в непридатність після довгого терміну експлуатації, то його можна купити окремо.

Щоб зрозуміти, як працює та чи інша зброя, необхідно прочитати інструкцію. Там описується вся техніка безпеки. Десь потрібно використовувати захисні окуляри, десь відійти на певну відстань або не цілитися, наприклад, водними бластерами в очі.

Якщо дотримуватися всіх правил, то збройовий набір буде набагато безпечніший за ляльки для дівчаток.

Як вибрати бластери Нерф для дитини?

Кожен з наборів має свою специфіку і вікове маркування. З огляду на це, ви зможете підібрати підходящий варіант своїм дітям.

Водні бластери (3 – 16 років)

Такою іграшкою можуть гратися навіть малюки. Бластери водної серії «Зіп Фаєр» і «Super Soaker» прості у використанні. Немає необхідності пересмикувати затвор і з цією зброєю дитина з легкістю впорається без допомоги дорослих. Достатньо натиснути на курок і вода обіллє противника.

Бластер «Хасбро Нерф» (6 – 16 років)

Це серія з декількох модифікацій: «Зоряний воїн», «Вулкан», «Мішень». У комплект наборів входять підставка – тринога, боєкомплект з стрічки для зарядки і 25 безпечних стріл. Дальність пострілів становить 20 м. Бластери компактні і підходять для ігор на відкритих вуличних просторах.

Бластер «Нерф еліт ріталіейтор» (7 – 16 років)

Ця зброя – трансформер, який одночасно може бути і пістолетом, і снайперським автоматом, і невеликим кулеметом. У наборі є спеціальні пристосування для перетворення бластера в інші види зброї: приклад, подовжувач для стовбура, рукоятки, кріпильний пристрій. З ним добре гратися на великому просторі: на вулиці або в спортивному залі. Комплект боєприпасів складається з 12 безпечних стріл, які можуть вражати ціль до 20 м.

Бластер «Нерф руйнівник» (8 – 16 років)

Сила «Нерф руйнівника» полягає в тому, що до нього чіпляється підствольний гранатомет. Відстань польоту гранати або патронів може досягати 25 м. Рекомендується гратися з цим бластером на відкритих майданчиках. Так як іграшка стріляє дуже швидко, дотримуйтесь вікових обмежень.

Бластери «Нерф зомбі» (8 – 16 років)

Набори зброї для полювання на зомбі світяться в темряві. Ця серія має кілька різновидів: арбалети і бластери. Стріли в різних модифікаціях літають на відстані від 16 до 23 м. Є зброя, яка стріляє відразу декількома стрілами.

Бластери «Мега Нерф» (8 – 16 років)

У цю серію входять кілька модифікацій. «Мега Лук» стріляє відразу 5-ма стрілами на 24 м. «Магнус», стріляючи, свистить і стріла може досягати 26 м. «Центуріон» – снайперська гвинтівка, політ стріли сягає 30 метрової позначки. Це найдальша відстань у цієї зброї.

Бластер «Нерф Страйк» (8 – 16 років)

Це найбільш професійна лінійка зброї з безліччю можливостей, наприклад. випускати ракети (зі спіненого матеріалу). Бластери можуть стріляти декількома видами зарядів і стріляти до 30 м. В серію входять «Maverick», «Barricade», «Firefly», «Elite Cross Bolt» і «Elite Demolisher».