Як повинна виглядати ванна кімната в сучасному стилі?

фото ванної кімнатиВанна кімната, фактично – це обличчя господарів. Тому потрібно не тільки постійно стежити за чистотою сантехніки, але і добре продумати дизайн. Ми пропонуємо зупинитися не тільки на питанні стилю, але і на питанні функціональності. Розповімо, які колірні рішення зараз актуальні, які оздоблювальні матеріали не тільки стильно виглядають, але і довго прослужать.

Найперший нюанс, з яким стикаються власники невеликих сучасних ванних кімнат – розділяти санвузол чи ні? З однієї точки зору, прибравши перегородку, ви зможете трохи розширити площу приміщення. Тоді можна вмістити, наприклад, пральну машинку, яку раніше не було куди прилаштувати. Але якщо дивитися з точки зору комфорту, то роздільні приміщення – це набагато зручніше. Особливо якщо в квартирі живе велика сім’я, і ​​одному потрібно до вбиральні, а іншому – почистити зуби або помити руки. Навіть якщо місця не вистачає, завжди можна поставити умивальник для ванної над пральною машинкою або придумати інший спосіб заощадити площу. Тому з точки зору практики роздільний варіант – все-таки більш зручний для мешканців.

Сантехніка

Зараз виробники готові запропонувати сантехніку різних форм, матеріалів. Та й з функціональністю теж немає ніяких проблем. Якщо вам потрібна недорога і практична сантехніка http://colombo.ua/ua/, – перегляньте цей каталог. Це відомий бренд, який пропонує якісну і довговічну сантехніку.

Перше питання, з яким стикаються при виборі сантехніки – ставити ванну або все-таки душову кабіну? Зараз дуже модно ставити саме кабінки, до того ж вони економлять місце. Наприклад, в стилі лофт переважно ставлять саме кабінки. Але потрібно дивитися ще і з точки зору практичності. Зараз є різні комбіновані ванни – хороший варіант як для любителів приймати душ, так і купуватися. Можна вибрати стильну ванну овальної форми, а можна вибрати модель з мармуру – все це робить інтер’єр більш цікавим. Не обов’язково ставити таку сантехніку впритул до стіни. Ви можете поставити її де вам зручно, тільки не забудьте підвести комунікації і поставити підлоговий змішувач. Цей варіант підійде для просторих приміщень.

фото ванноїЯк підібрати раковину? Якщо вас цікавлять стильні умивальники для ванної http://colombo.ua/ua/product-category/wb/, – тут є великий каталог моделей. Ми вже говорили, що для маленьких приміщень краще підійде умивальник над пральною машиною або раковина з тумбою. А ось для просторих санвузлів відмінно підійде і модель, яка називається тюльпан. Хоча більш практичними все-таки вважаються раковини з тумбочками. А ось сама раковина може бути оригінальної форми – круглої, виконаної у формі чаші або пелюстки. Накладні раковини виглядають ще більш виграшно.

Паралельно з вибором раковини для ванної підбирайте і унітаз. Оригінальний варіант – кольорові унітази. Наприклад, дуже стильно виглядає чорний унітаз. Тоді не забудьте підібрати йому до пари біде чорного кольору. До речі, що стосується установки унітазу: зараз в моді настінні моделі – вони не тільки красиво виглядають, але ще й займають мінімум місця.

Кольорові рішення

Це, мабуть, найцікавіше запитання. Дуже виграшно виглядає ванна кімната, оформлена в білому кольорі. Фактично, ми говоримо про мінімалізм. Але тут вже важливо підібрати матеріали, які добре чистяться, щоб у вас не було проблем з підтриманням чистоти.

Відчуття строгості, але при цьому чистоти і комфорту дає сірий колір, який можна доповнювати теплими коричневими тонами. Звичайно ж, ванну і умивальник для ванної з унітазом в такому випадку краще підбирати білі, а не кольорові. Білий відмінно поєднується з сірим.

Ще одна тенденція – еко стиль. Якщо вам вдасться підібрати максимум натуральних елементів (елементів декору, живих рослин, оздоблювальних матеріалів) – вважайте, що ваша задумка вдалася. У такому інтер’єрі часто можна побачити дерево, камінь, бамбук, невеликі живі рослини і текстиль. Все це не тільки пожвавить приміщення, але і дозволить вам краще розслабитися під час купання.

Наскільки вдало виглядатимуть темні тони в обробці такого приміщення? Це дуже вдалий варіант як для просторих, так і для невеликих санвузлів. Якщо вам вдасться підібрати сантехніку чорного кольору і вдало вибрати аксесуари, тоді вперед!