Чи існує зв’язок між відтінком помади і кількістю прожитих років? Так!

Помада може додати вам віку, якщо ви невдало підібрали відтінок і текстуру. На жаль,  те, що ідеально підходить в 20 років, може стати поганою ідеєю в 40. Втім, як і зворотне.  Maybelline косметика пропонує своїм шанувальницям широкий вибір помад, а в цій статті ми розповімо вам про те, як правильно і елегантно поєднувати помаду і вік.

Які відтінки помади підходять молодим дівчатам, а з якими не варто поспішати

Юному прекрасному обличчю підійдуть абсолютно всі кольори і текстури помад і блисків. Саме тому, власне, всі модні тенденції макіяжу демонструються саме на молоденьких дівчатах. Нюанси існують лише тільки в індивідуальній будові губ. Для прикладу, дівчатам з тонкими губами потрібно уникати матових текстур і темних кольорів помад, так як вони візуально зроблять губи ще тоншими, в той час як атласні текстури (а краще блиски) додадуть губам необхідного об’єму. Не варто забувати, що саме в молодому віці починаються активні експерименти з кольорами і текстурами помад, та й з макіяжем в цілому. І це добре, тому що тільки так можна до 30 років чітко зрозуміти, що найкраще підходить саме вашій зовнішності.

Як з віком повинні змінитися взаємовідносини жінки і помади? Що, кому і коли вибирати?

До 30 років пошуки і експерименти з кольором, як правило, закінчуються: перевага віддається комфортним зволожуючим структурам. Блиски відходять на другий план, розкішні кольори помад (такі, як червоні і бордові) в обрамленні бездоганного контуру займають лідируючі позиції. Відтінки помад nude, як і раніше поєднуються з активним макіяжем очей, але в них спостерігається більше рожевого пігменту, ніж раніше.

До 40 років більше уваги варто приділяти тим кольорам, в яких міститься червоний пігмент, тобто колір, який імітує прилив крові до губ (це всі відтінки червоного, бордового і рожевого). З відтінками nude і помаранчевим кольором дружба повинна бути зведена на «ні», тому що вони вже не так «освіжають» обличчя. Матові, глянцеві текстури залишаються, а ось блиски з мерехтливими частинками йдуть у минуле. Можна сказати, що в більшості випадків вони вже виглядають недоречно. Тепер навіть при світлих відтінках помади губи варто обрамляти контуром – це додасть макіяжу стилістичної закінченості.

До 50 років світлі відтінки помад вже не можна назвати хорошим вибором. У б’юті-арсеналі повинні залишитися тільки ті кольори, які несуть в собі життєву енергію – тобто ті, які додають обличчю молодості і яскравості: червоні і винні пігменти. Темні помади і матові текстури теж краще відкласти, оскільки губи починають втрачати природний об’єм і будь-яке «затемнення» візуально погіршить ситуацію. Так що в цьому віці найактуальнішими можна називати глянцеві (класичні) і напівматові текстури (найбільш затребувані через велику кількість поживних компонентів).

Які відтінки помади «старять», а які, навпаки, роблять обличчя молодшим?

У молодому віці важкі глибокі темні відтінки помад (бордовий, вишневий, червоно-коричневий), особливо в матовою текстурою і з чітким контуром, однозначно ведуть рахунок не на вашу користь. Взагалі контур, тобто ідеально створений обрис губ, в молодому віці завжди додає як мінімум 5-8 років. Єдиний виняток з цього правила – червона помада, яка завжди живе за особливими законами.

У віковому макіяжі світлі бежеві відтінки вже не працюють, не освіжають обличчя і, як результат, додають роки. Те саме можна сказати і про дуже темні відтінки, які обтяжують макіяж, позбавляючи його легкості і свіжості. Улюблені відтінки з помаранчевої або світло-рожевої перламутрової гами з часом теж починають виглядати неприродньо: вони не старять, але і не додають обличчю свіжості.