Практичні чоловіки, які прагнуть бути в тренді, не зможуть обійтися без такого важливого аксесуару, як сумка. Кожному необхідна зручна, якісна і універсальна модель. Тому питання про те, як вибрати чоловічу сумку, завжди залишається актуальним. Саме про це піде мова в даній статті.

Для чого чоловікові сумка

Тільки найбільш вперті і консервативні чоловіки можуть ігнорувати той факт, що сумка є корисним і зручним елементом будь-якого гардеробу. Слід знати, що перші подібні вироби носили тільки представники сильної статі – торговці, мисливці, воїни, стрілки. Їм усім потрібен був практичний капшук для цінних речей.

Сучасне суспільство давно прийняло цей необхідний аксесуар. І, незважаючи на те, що деякий час тому він вважався в більшій мірі привілеєм жінок, чоловіки також встигли оцінити його плюси.

Види чоловічих сумок

Якщо ви не знаєте, яку чоловічу сумку вибрати, спочатку необхідно визначитись з потрібним типом. Сучасний ринок пропонує величезний асортимент виробів, які можна розділити на кілька груп. Дізнавшись про особливості кожної з них, буде простіше вибрати ту модель, яка підійде саме вам.

Основні типи чоловічих сумок:

Папка – легка модель невеликого розміру. Найчастіше використовується для перенесення документів, невеликого ноутбука, планшета або нетбука. Зазвичай її виготовляють із замком-блискавкою. Папка, яку можна носити тільки в руці, може бути не зовсім зручна. Тому краще вибрати чоловічу модель з ременем, а зробити це можна за помиланням https://24shopping.com.ua/sumki-i-aksessuary/muzhs.

Портфель – класична модель, яка вважається найбільш формальним варіантом. Традиційний чоловічий портфель виглядає досить строго, однак він поступово виходить з моди. Його місце стрімко займають повсякденні моделі, більш комфортні і місткі. Практично у всіх портфелів є не тільки зручні ручки, а й наплічні ремені.

Дорожня сумка – оптимальний варіант, який варто вибрати для відрядження, відпустки або подорожі. Через великі розміри в звичайні дні використовувати її буде не зовсім зручно. Краще всього вибрати таку модель, яка відрізняється міцними і зручними ручками, а також достатньою кількістю відділень і кишень.

Звичайно, ми не забули і про рюкзаки. Всупереч розхожій думці, вони призначені не тільки для поїздок і походів. Якщо ви задумалися про те, як вибрати чоловічу сумку, яка буде добре поєднуватися з одягом в стилях casual і military, – це те, що вам потрібно. Об’єм таких виробів може бути невеликий, проте місткість вас здивує. Плюс до всього, кожен може вибрати дизайн на свій смак: вкрай суворий або трохи суворий, іронічний або життєрадісний.

Насправді рюкзак є незамінним супутником міського жителя. При оптимальних розмірах в нього помістяться відразу і документи, і контейнери з обідом, і навіть залишиться місце. Рюкзак знадобиться в перельотах, адже практично всі авіакомпанії відносять його до ручної поклажі.

Дипломат виглядає ще солідніше і суворіше, ніж портфель. Являє собою каркасну жорстку сумку з застібками і ручкою, яку найчастіше виготовляють із замші або шкіри. Ви можете вибрати чоловічу модель з кодовим замком або таку, що закривається на ключ.

Клатч виглядає як гаманець, тільки більший за розміром. У нього можна вмістити картки, гроші та інші невеликі предмети. Найчастіше застібається на блискавку, іноді на кнопку на магніті або рамкову застібку.

Існують чоловічі моделі з одним, двома відділеннями і навіть з трьома відділеннями, що застібаються окремо. Можна зустріти клатчі з невеликою ручкою, яка щільно прилягає до кисті, петелькою для зап’ястя, а також різними декоративними елементами (кишенями-обманками, вишивкою, заклепками).

Сумка через плече. Це найпоширеніша чоловіча модель. Вона не займає руки і не сковує рухів. Повсякденні вироби зазвичай виготовляють з текстилю, який добре піддається чищенню. Однак найпопулярнішими вважаються варіанти зі шкіри або замші.

Відрізнити чоловічу модель можна відразу по її довгому і широкому ремені. Іноді він регулюється, часом його доповнюють плечовою накладкою для зручності.