Що таке біжутерія, знають всі – це прикраси, зроблені з недорогоцінних металів та інших недорогих матеріалів. Але що таке ювелірна біжутерія?

Це особливі вироби, в яких з’єдналися кращі якості коштовностей і простих прикрас. По суті це ювелірний виріб зі срібла покривається тонким шаром золота, який не стирається з часом, не викликає алергії і розкішно виглядає. А дорогоцінне каміння замінюються в ювелірній біжутерії штучно вирощеними – фіанітами, кристалами Сваровські та іншими вставками з каменів.

Переваги біжутерії зі срібла

Перш за все, варто відзначити, що біжутерію під золото просто не відрізнити на перший погляд від натуральних коштовностей, тоді як вартує вона значно менше. Переконатися в цьому можна в інтернет-магазині Zolota. Але якщо з якоїсь причини цієї переваги недостатньо, то можна додати, що при виборі саме ювелірної біжутерії люди керуються ще й тим, що з нею не виникає проблем, властивих коштовностям. Про що йде мова? Про страх втратити прикрасу, а з нею і серйозну суму грошей. Про страх зламати замок на прикрасі, втратити камінь і т.д. З ювелірною біжутерією можна одночасно відчувати себе на мільйон і почуватись вільно.

Багатьом здається, що біжутерія це завжди незграбно, але до ювелірної це не має ніякого відношення. Так, вона виглядає помітно, але знаходиться нарівні зі справжніми коштовностями, що не може не додавати очок на користь таких аксесуарів. І каталог ювелірної біжутерії – яскравий тому приклад. Багато прославлених дизайнерів зараз спеціалізуються саме на виробництві біжутерії з позолоченого срібла та випускають прикраси, які за якістю не відрізняються від європейських виробників, але за своєю вартістю значно виграють у них, залишаючись доступними для всіх.

Особливості вибору і зберігання ювеліної біжутерії

Звичайно, всі вибирають прикраси під якийсь конкретний наряд або образ, хоча буває і зворотна ситуація: прикраса виявляється настільки красивою, що наряд стає вторинним і підбирається під неї. Свою роль відіграють і тон шкіри, і колір очей власниці виробу, але позолочене срібло підходить абсолютно всім і мова тут йде вже про підбір каменю – жовті, помаранчеві і зелені камені підходять теплим відтінкам шкіри, а червоні, сині, фіолетові краще поєднуються з прохолодними тонами. Однак все індивідуально.

А для того, щоб ювелірна біжутерія довго радувала своїх володарів, її бажано зберігати так само, як і справжні коштовності, адже вона покрита золотом. Розкладати прикраси з різних мішечках, оберігати від подряпин і взаємодії з хімікатами і при необхідності акуратно чистити так само, як прийнято чистити ювелірні вироби.