Сонячні окуляри – це не тільки дуже стильний аксесуар, що ідеально доповнює літній образ, але і надійний захист від згубного впливу сонячних ультрафіолетових променів на кришталик ока. Ультрафіолет провокує появу катаракти і навіть втрату зору внаслідок ускладнень хвороби. Саме тому сонячні окуляри рекомендують як вельми привабливий профілактичний засіб. В асортименті інтернет-магазину “Leksopt” є безліч моделей на будь-який смак і гаманець, і переконатися в цьому можна на сайті leksopt.com.ua. А ми розповімо вам, як зробити правильний вибір сонцезахисних окулярів, щоб вони не тільки не пропускали шкідливі промені, але і відповідали модним трендам.

На що звернути увагу при виборі?

Лінзи. Поділяються на пластикові та скляні. Скло надійно захищає очі і відрізняється підвищеною зносостійкістю. У той же час пластик є більш легким матеріалом. Крім цього лінзи поділяються на кілька категорій захисту: 0-1 (служать для прикраси і не захищають), 2-3 (оптимальний середній рівень: лінзи впораються з не дуже яскравим міським сонцем), 4 (висока ступінь: підходять для подорожей в спекотні країни або походів в гори).

Спеціальне покриття. Наноситься на лінзи і робить їх ще більш «корисними» для зору. Покриття з проясненням робить огляд більш чітким та знижує навантаження на зір. Поляризація прибирає відблиски і робить помаранчеве світло більш м’яким. Синє покриття особливо корисне, якщо ви часто користуєтеся смартфоном або комп’ютером – фільтр розсіює частину колірного спектру, близьку до властивостей ультрафіолетових променів.

Форма. Форма окулярів підбирається в залежності від типу вашого обличчя. До універсальних моделей можна віднести класичну лінійку, “котяче око” і “авіатори”. Круглим і довгастим обличчям підуть квадратні окуляри, а різкі риси урівноважать круглі моделі.

Оправа і дужки. Оправа з незрозумілого металу швидко окислиться і почне виділяти шкідливі елементи. Тому радимо не купувати окуляри невідомих марок: звертайте увагу на лейбл і репутацію магазину. Придбані там окуляри мають гарантію і сертифікат якості.

Догляд за оптикою

При дбайливому користуванні, оптика здатна прослужити довгі роки без заміни. Не слід класти окуляри вниз лінзами і залишати їх на сонці. Крім того, позбудьтеся від звички одягати їх на голову: це деформує оправу і скорочує її термін служби. З цієї ж причини знімати окуляри слід двома руками, тримаючи їх за дужки. І звичайно, не можна не згадати про те, що зберігати оптику слід в твердому чохлі з м’якою вставкою – це захистить їх від пошкоджень і дозволить вам насолоджуватися красивим модним і корисним аксесуаром дуже довго.