Хлібопічка вже давно стала затребуваним предметом в кухонному інтер’єрі у багатьох господинь. Мінус у хлібопічки, по суті, один – зайві кілограми, що виникають у користувача від вживання в їжу смачного домашнього хліба. Як правило, з покупкою хлібопічки, особливо якщо не займатися регулярно спортом, вони забезпечені. Скільки буде їх, зайвих? Тут все індивідуально: залежить від того, як сильно ви будете налягати на домашню хлібобулочну смакоту, від того який, власне, хліб в основному будете пекти (адже є рецепти, які мінімізують збільшення ваги), від особливостей організму.

Якщо ви не відчуваєте страху перед кількома зайвими кілограмами, впевнені в своїй силі волі (зможете іноді обмежувати себе у вживанні булок і булочок), дружите зі спортом і дуже, дуже любите свіжий, ароматний хліб до сніданку, обіду і вечері – вам пора придбати хлібопічку.

Дійсно, головна перевага хлібопічки – можливість урізноманітнити меню різними хлібобулочними виробами. Вона здатна випікати не тільки звичайний хліб (безліч сортів: від французького до бородинського), але і багато іншої здоби: різні багети, булочки, печиво, навіть паску … На просторах інтернету існує безліч спеціалізованих сайтів, які пропонують різноманітні рецепти випічки. Більш того, сучасна хлібопічка здатна не тільки спекти хліб без всяких зусиль з боку користувача, вона ще може просто приготувати тісто (не випікаючи з нього нічого, наприклад, для локшини, пельменів), спекти з уже готового тіста, зварити варення (джем), приготувати йогурт і навіть вершкове масло… Функціонал залежить від конкретної моделі.

http://www.waterhome.info/hlebopechka-moulinex-home-bread-instrukciya/

Не дивлячись на те, що багато моделей хлібопічок можуть похвалитися досить великим набором функцій, принцип роботи цих приладів не складний. Конструкція передбачає корпус (пластиковий, рідше металевий), всередині якого знаходиться нагрівальний елемент. По суті, це той же тен, що і, наприклад, в пральній машині. Він зроблений так, що утворює «гарячий» контур, всередині якого знаходиться форма для випікання. Вона металева, з антипригарним покриттям. Всередині форми розташована лопать для замісу тіста, яка кріпиться на вал, а він, в свою чергу, з зовнішньої нижньої сторони форми фіксується муфтою і сполучається з обертовим механізмом. У процесі приготування тіста механізм обертання приводиться в дію і лопать обертається усередині форми, замішуючи тісто.

Форми для випікання, в основному, прямокутні, але зустрічаються і круглі. У ній може бути одна або дві лопаті для замісу тіста – це залежить від моделі хлібопічки. Зустрічаються також моделі з двома формами для випікання (в кожній по лопаті, але в цьому випадку зазвичай є і велика форма з двома лопатями).

Користувач, відповідно до рецептури, кладе в форму інгредієнти, потрібні для випічки хліба певної ваги (сучасні хлібопічки, в залежності від моделі, можуть пекти хліб вагою від 500 г до 1,5 кг), закриває кришку, вибирає на панелі управління потрібний режим роботи, вагу хліба, ступінь запікання верхньої скоринки (світла, середня, темна). Далі, після натискання кнопки «Пуск», можна забути про хлібопічку на 2-4години (у окремих моделях зустрічаються шестигодинні цикли приготування). Єдине, якщо будете додавати в хліб додаткові інгредієнти (родзинки, горіхи і т. д.) їх на певному етапі доведеться в тісто досипати. Хлібопічка нагадає вам про це звуковими сигналами. Є й моделі, в яких передбачений диспенсер для автоматичної подачі «доповнень», в цьому випадку вони заздалегідь вкладаються в спеціальний контейнер і коли потрібно самі висипаються в тісто. Ось, власне, і все. Коли хліб буде готовий, хлібопічка знову подасть сигнал. Сучасні моделі після цього зазвичай переходять в режим підтримки хліба теплим (триває до 180 хвилин).

Можливо, хліб з хлібопічки за вартістю виходить трохи дорожчим, ніж магазинний, але, по-перше, далеко не завжди, по-друге, не забувайте про те, що ви для приготування свого хліба використовуєте тільки найякісніші інгредієнти, та можете експериментувати з різними рецептами, додавати різні наповнювачі. Хлібозаводам до доступної для власника хлібопічки якості та різноманітності все одно далеко.