Якщо ви шукаєте безконтактний гриль, який здатний витримувати високі експлуатаційні навантаження в важких умовах, зверніть увагу на гриль саламандер. Пристрій має ергономічний дизайн, тому добре впишеться в інтер’єр, дозволяючи грамотно використовувати кожен квадратний сантиметр площі.

Гриль саламандер, що це?

Пристрій, який використовується на завершальному етапі обробки страв для надання продуктам хрусткої скоринки і особливого смаку. Таке обсмажування використовується для приготування шаурми, фахіти і інших страв як мексиканської, так і італійської кухні. Саламандер гриль оснащений кожухом квадратної або прямокутної форми. Залежно від конструкції, у верхній або в нижній частині пристрою знаходяться нагрівальні елементи. На решітки, які розташовані внизу, викладаються продукти.

У комплектації обов’язково повинен бути піддон, щоб збирати жир, що стікає. Завдяки вбудованим індикаторами кухар може контролювати роботу апарату. Температура, яку забезпечує гриль для приготування страв, знаходиться в діапазоні від 50°С до 300°С.

Гриль саламандер – для чого?

Він використовується для завершального етапу готування риби, м’яса, овочів та інших страв. На сучасному ринку професійного обладнання виділяють два типи таких пристроїв:

  • грилі salamander, у яких нагрівальна платформа є рухомою. Кухар може виставляти верхню частину приладу на будь-яку зручну висоту. Це дуже вигідно, оскільки скорочуються втрати тепла і електроенергії, а страва готується набагато швидше;
  • грилі з нерухомим нагрівальним елементом – тут частина конструкції, яка оснащена тенами залишається на місці, а грати з овочами, рибою або м’ясом можна підняти трохи вище для оптимального прожарювання.

Незаперечні переваги безконтактного пристрою саламандера полягають в тому, що вони високопродуктивні, безпечні, прості в управлінні.

Також грилі саламандер можна поділити на три основні групи, в залежності від типу нагрівального елементу:

  • інфрачервоні – дуже зручні, саме приміщення не нагрівається, страва готується швидко;
  • газові, які працюють від газового балона. Встановлюють такий агрегат найчастіше на точках вуличної торгівлі для швидкого обслуговування покупців і приготування гарячих бутербродів або хот-догів;
  • гриль електричний саламандер оснащений потужними тенами, які забезпечують потрібну температуру і прожарювання продуктів. Ці професійні машини можна зустріти на кухні великих ресторанів і кафе.

Особливості вибору і застосування грилів саламандер

Для облаштування тісної кухні маленького кафе або піцерії підійде гриль з інфрачервоним нагрівальним елементом. Він має невеликі розміри і не впливає на мікроклімат в приміщенні. Електричний гриль добре впишеться в проект великої професійної кухні. Іноді їх встановлюють в приміщенні, де страви готуються для подачі в зал.

Ознайомитися з характеристиками техніки і вибрати гриль саламандер, ціна якого вас влаштує, може кожен. Таке професійне обладнання відрізняється довговічністю і високою продуктивністю. Тому витрати на покупку гриля швидко виправдовуються їх функціональними властивостями і технічними характеристиками.