Тканинні ролети на вікна користуються користуються все більшою і більшою популярністю. Причин на це безліч: вони універсальні, практичні і доступні.

Тканинні ролети Львів, які також називають рулонними шторами, це – прекрасна альтернатива системі жалюзі і відмінне доповнення до штор, гардин або фіранок. Завдяки різноманітності тканин, фактур і забарвлень, тканинні ролети легко доповнять навіть найвишуканіший інтер’єр, створять атмосферу затишку і комфорту.

Практичності і простоті у використанні тканинним рулонним шторам просто немає рівних. Ролети легко можуть заховати вас від денного світла і цікавих поглядів. Механізм їх використання дуже простий. До того ж, ви легко зможете очистити тканину від забруднень і пилу.

Сьогодні існує досить широкий вибір тканинних ролетів: будівельні магазини і компанії пропонують безліч варіантів рулонних штор, від найдешевших до дорогих. Опираючись на свій смак і фінансові можливості, ви зможете підібрати тканинні ролети для вашого віконця.

Наша стаття розповість вам, про те які бувають тканинні ролети для вікон, як відбувається установка тканинних ролет, і як зробити це самостійно.

Тканинні ролети: різновиди

Тканинні ролети існують двох типів: закритого і відкритого

  • відкритий тип – тканина намотується на вал, закріплений до вікна або до стелі. Вдало підходить для балконних рам, а також будь-якого інтер’єру.
  • закритий тип – точно такий же як відкритий, тільки сам вал захований в короб, візуально така конструкція зливається воєдино з вікном, що чудово виглядає в класичних інтер’єрах.

Установка тканинних ролет

Запросивши майстра для установки тканинних ролет, ви й не помітите, як вони з’являться на вашому віконці. Якщо ж ви вирішили зробити це самостійно, тоді вам слід уважно вивчити інструкцію до рулонних штор, які ви придбали.

Послідовність дій при закріпленні рулонних штор:

  • зберіть комплект кріплення рулонної штори;
  • прикладіть штору до віконної рами так, щоб вона перебувала на однакових відстанях від штапиків;
  • зробіть позначки олівцем в місцях кріплення;
  • якщо система кріплення скотч – щільно притисніть, якщо саморізи – прикрутіть.

Все більше ніж просто. Послідовність дій при установці різних типів штор не відрізняється, різняться тільки самі системи кріплення (скотч або шурупи).

Система кріплення міні-штор

У комплект входять: ланцюговий механізм, кронштейни, здатні фіксувати затискачі, скотч, олівець. За допомогою скотча ви легко закріплюєте міні штору до віконця. Слід зазначити, що такий тип кріплення менш стійкий до вологи, і не терпить різких рухів

Система кріплення відкритого типу
Для збору необхідні: саморізи (16мм), шурупи (12мм), свердло (1,5), обмежувачі для установки діапазону переміщення полотна, комплект магнітної фіксації, комплект кріплення для рулонної штори, хрестові викрутки, дриль, олівець.

Система кріплення закритого типу
Для збору необхідні: шурупи (12мм), свердло (1,5), шуруповерт, обмежувачі для установки діапазону переміщення полотна, рулонний штора в зборі та напрямні смуги.

Як вибрати рулонні штори

Не економте на якості тканини. Дешева тканина, швидко прийде в непридатність, буде бруднитися, пропускати світло, і вам доведеться витратити багато зусиль на те, щоб її очистити.

Визначте функцію, яку повинні виконувати ваші ролети в приміщенні (повне затемнення, або ефект легкої півтіні).

Також  ви повинні розуміти чим будете доповнювати вікно – гардинами або шторами? Якщо так, то вони повинні бути в одному стилі або кольорі.

Якісні та оригінальні тканинні ролети ви можете знайти на сайті https://prestige-house.com.ua/roletytagaluzi/tkanynni/. А ми надіємося на те, що наша стаття буде корисною для Вас та допоможе зробити правильний вибір.