Незважаючи на великий прогрес людства в облаштуванні побуту, навряд чи когось здивуєш частою або навіть постійною відсутністю в будинку гарячої води. Ремонтні або профілактичні роботи, віддаленість будинку від міста – ось далеко не повний перелік причин цього явища. І щоб назавжди забути про таку проблему, і цілий рік користуватися благами цивілізації, правильним рішенням буде придбати водогрійний бак, а зробити це ви можете тут.

Типи водонагрівачів

Варто знати, що по влаштуванню бойлери можуть бути двох основних типів: проточні водонагрівачі і накопичувальні. Перші працюють, що називається «на ходу» – вода нагрівається, протікаючи через теплообмінник або нагрівальну камеру, і відразу подається в кран для використання. Накопичувальні бойлери працюють за принципом термопота – вода нагрівається до встановленої температури в теплоызольованому корпусі, і використовується по мірі необхідності. Для одного або двох чоловік ідеально підійде бойлер з об’ємом в 30-50 л, а для невеликої сім’ї з 3-4-х чоловік знадобиться вже 80-літровий водонагрівач.

На ринку електричних водонагрівачів існують багато фірм, які заслуговують на увагу, але деякі з них варто виділити. Бойлери саме цих виробників добре зарекомендували себе як якісні та надійні, і, в той же час, найбільш доступні за ціною. Відразу варто сказати, що дешевих моделей водонагрівачів не може бути, по суті. Адже це побутові прилади з підвищеним ступенем небезпеки – електрика, гаряча вода під тиском – і на своїй безпеці ні в якому разі не варто економити. Тому в своєму рейтингу ми розглянемо тільки кращі накопичувальні водонагрівачі.

Всенародну, скажімо так, популярність, завоювали наступні фірми:

  • AEG
  • Ariston
  • Bosch
  • Electrolux
  • Thermex
  • Timberk
  • Zanussi

Найчастіше купують моделі електричних водонагрівачів з об’ємом 50-80 л , чого зазвичай вистачає для потреб невеликої сім’ї. Трохи меншим є попит на 30-літрові моделі, і на об’ємні – більше 100 л.

Розглянемо кілька найбільш продаваних накопичувальних водонагрівачів з об’ємом бака від 30 до 80 літрів.

Electrolux EWH 80 Formax

Відмінний водонагрівач від відомої шведської компанії. Завоював симпатії покупців не тільки красивим зовнішнім виглядом, але і високими технічними характеристиками і якістю збірки. Місткий бак для води на 80 л виготовлений з нержавіючої сталі. Також до переваг можна віднести високу швидкість нагріву води, плавне регулювання температури і хорошу термоізоляцію, завдяки якій вода довго не остигає, а значить, зменшується витрата електроенергії.

 

Бойлер Electrolux EWH 30 Centurio IQ 

Ще одна, але вже бюджетна модель фірми Electrolux відрізняється невеликими розмірами і більше підійде для індивідуального використання. Це один з найбільш вузьких водонагрівачів в нашому рейтингу. Вода в компактному циліндричному баку на 30 літрів нагрівається досить швидко – трохи більше години. Незважаючи на невисоку вартість, бойлер оснащений усіма необхідними технічними нововведеннями: системою захисту бака від корозії і утворення накипу, автоматичним контролем за температурою води, і володіє ефективним енергозбереженням. Внутрішня поверхня бака покрита довговічною дрібнодисперсною склоемаллю.

Бойлер Gorenje GBF80SMV9

Це більш компактні моделі бойлерів GB для встановлення в менших приміщеннях. Ці нагрівачі обладнані сучасним електронним блоком керування зі світлодіодними індикаторами та дисплеєм для контролю за температурою води. Завдяки додатковій функції EcoSmart досягається ефективність нагрівання — заощадження у споживанні електроенергії до 25%, як порівняти зі звичайним водонагрівачем.

 

Водонагрівач Thermex ID 50 V

Водонагрівачі цього виробника стабільно характеризуються високою якістю збірки і довгим терміном служби. Ця модель не виняток. Серія бойлерів Smalto увібрала в себе найкращі розробки компанії: внутрішній бак покритий сверхнадежной емаллю, два незалежних нагрівальних елемента швидко нагріють великий обсяг води. Електронна система управління з LCD-дисплеєм дозволяє регулювати температуру води з точністю до одного градуса. Конструктивно водонагрівач влаштований так, що його можна монтувати і горизонтально і вертикально.

Водонагрівач Zanussi ZWH / S 80 Smalto

Нагрівач оснащений анодом, який зменшує кількість накипу, і захищає бак від корозії. Під час нагрівання емаль і стінки внутрішніх баків розширюються в однакових пропорціях, що запобігає утворенню мікротріщин і виникненню вогнищ корозії, внаслідок чого збільшується термін експлуатації приладів. Родзинкою моделі можна назвати пульт дистанційного керування.

 

 

Сподіваємося, що цей рейтинг допоможе вам визначитися з покупкою. На сьогоднішньому ринку представлені сотні моделей накопичувальних водонагрівачів, і їх асортимент постійно змінюється. Якщо ви не змогли знайти якусь певну модель, то завжди можна підібрати рівноцінну за якістю і вартістю. На відміну від іншої побутової техніки бренд виробника має для бойлера другорядне значення. Тому слід більше звертати увагу на функціонал і характеристики водонагрівача, необхідні саме вам. При можливості прочитайте коментарі покупців, але теж враховуйте, що повністю задоволених споживачів ви не знайдете, як і не знайдете ідеальний водонагрівач. Ну, а список якісних і надійних моделей ми тільки що вам надали.