Що приготувати з сирого буряка: три рецепти на кожен день, актуальні в будь-яку пору року

Буряк – звичний продукт для нашої кухні. Тільки ось використовують його переважно у вареному вигляді, рідше – в печеному. Багато людей навіть не підозрюють, наскільки смачним може бути цей солодкий і соковитий коренеплід, якщо залишити його як є – сирим, але скомпонувати з парочкою інших цікавих інгредієнтів.

Ми пропонуємо обіграти корисний буряк запашною соняшниковою олією з додаванням часнику, пекучого хрону зі сметаною і хрусткою капустою з курячими грудками. Вашій увазі пропонується три оригінальних салати з сирого буряка. Скуштуйте!

Буряковий салат «Для дієти»

Легкий овочевий салат – відмінний вибір для вечері. Прекрасно насичує, але при цьому ніяк не позначається на фігурі. Крім того, багатий клітковиною, він ефективно стимулює роботу кишечника.

Складові:

  • 1 морква
  • 1 буряк
  • 1 зуб. часнику
  • зелень за смаком
  • 2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії
  • сіль за смаком
  • 1 ч. л. лимонного соку

Приготування:

Соняшникову олія змішайте з пропущеним через прес часником, сіллю і лимонним соком. Залиште заправку настоюватися.

Очищені моркву і буряк натріть на тертці з великими отворами. Зелень подрібніть.

З’єднайте підготовлені інгредієнти. Заправте ароматною олією, перемішайте.

Буряковий салат «Антигрип»

Салат діє як профілактична пігулка від вірусів і хвороботворних бактерій. А все завдяки кореню хрону і вітамінним овочам, що входять до складу страви. Салат особливо актуальний в міжсезоння, коли ризик підхопити інфекцію особливо високий.

 

Складові:

  • 1 морква
  • 20-30 свіжого кореня хрону
  • 1 буряк
  • 0,5 ч. л. цукру
  • сіль за смаком
  • 2 ст. л. сметани жирністю 15-20%

Приготування:

Очищений корінь хрону натріть на тертці з дрібними отворами, змішайте зі сметаною, додайте сіль за смаком і цукор.

Очищену моркву і буряк наріжте тонкою соломкою. Заправте сметаною заправкою, перемішайте.

Буряковий салат «Курочка моя»

Ситний салат з інгредієнтами, які гармонійно поєднуються, буде доречний навіть на святковому столі. Незрівнянний смак!

Складові:

  • 300 г курячої грудки
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 500 г білокачанної капусти
  • 1 морква
  • 1 буряк
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 1 ч. л. приправи для курки
  • 3-4 ст. л. майонезу

Приготування:

Курячі грудки наріжте смужками, посипте приправою для курки, поперчіть, обсмажте на олії до рум’яної скоринки. Дайте охолонути.

Капусту тонко нашаткуйте, злегка посоліть, помніть руками. Моркву і буряк натріть на тертці з великими отворами, додайте в миску до капусти. Туди ж відправте смажену курячу грудку. Заправте салат майонезом, перемішайте.

Ось вам ще ідея: спагетті з буряка. Очищений коренеплід натріть на тертці для корейської моркви, посоліть, злегка полийте лимонним соком і винним оцтом. Перемішайте, залиште на 30 хвилин – дієтичний гарнір готовий!

У буряках мало калорій і багато клітковини, вона прекрасно справляється з детоксикацією організму. Додайте в меню страви з буряка, щоб нормалізувати вагу, знизити кров’яний тиск і підвищити тонус організму.

Приємного апетиту і будьте здорові!

Джерело

Поділись


Магазин