Польський медовик — найкращі коржі виходять саме за цим рецептом

Спекла я його нещодавно, переконалася ще раз, що не тільки можна, а й треба ділитися таким чудовим рецептом!

Продукти:

Тісто:

  • Масло вершкове — 100 гр.
  • Цукор — 120 гр.
  • Яйця — 3 шт.
  • Мед — 250 гр.
  • Чайна сода — 1 ч. л.
  • Борошно — 350 гр.

Крем:

  • Вершки 33% -35% — 500 мл.
  • Сметана 30% — 40% — 750 гр.
  • Цукрова пудра — 120 гр.
  • Ванільний екстракт (або коньяк) — 1 ст. л.
  • Загущувач для вершків — 2 пакетики.

Як приготувати польський медовик:

Всі інгредієнти для тіста (крім борошна) покласти в невелику каструльку і поставити на водяну баню (закип’ятити воду у великій каструлі і поставити на неї каструльку з тістом).

Вміст в каструльці нагріти, постійно помішуючи. Як тільки все розтопиться, поварити 5 хвилин і зняти з вогню.

Поступово, помішуючи, додаємо борошно. Тісто вийде рідкуватим, як на кекс. Не лякайтесь. Каструльку з тістом накрити кришкою і прибрати в холодильник на 8-12 годин.

Постоявши, тісто трохи загусне. Тісто я робила з вечора, а вранці вже випікала коржі.

Тісто розділити на 8 однакових шматків, залишити 2-3 шматки, решта прибрати в холодильник, щоб вони не встигли пом’якнути, поки будуть випікатися перші коржі.

Розгортати будемо на папері для випічки, в іншому випадку, Вам дуже складно буде переносити коржі на деко, тому що тісто дуже м’яке.

Нам знадобитися 3 папери для випічки, на двох, по черзі, будемо розгортати і пекти, і на третьому остуджувати коржі.

Папір обов’язково підсипати борошном, і при розкачуванні, при потребі, підсипати борошно. Тісто м’яке і трохи липке, тому, руки і качалку теж припудрюємо борошном.

Розкачати шматочок тіста на папері, вирізати коло d = 25 см. Підходящою кришкою (або тарілкою), відокремити від кола обрізки, перенести тісто разом з папером на деко.

Випікати корж разом з обрізками в нагрітій духовці 5 хвилин.

Так робимо з усіма шматочками тіста. Поки випікається один корж, тут же розгортаємо інший на другому папері.

Коржі всі остудити, обрізки перебити в блендері до стану крихти, але тільки не подрібніть в пил. Нам потрібна буде крихта для посипання торта.

Крем:

У чаші міксера збити охолоджені вершки, поступово всипати 2 пакетики згущувача, продовжуючи збивати (можна обійтися і без згущувача, але я перестраховуюся).

Додаємо поступово цукрову пудру, ванільний екстракт (або коньяк) і збиваємо до згущення вершків.

Окремо збити вінчиком сметану (без фанатизму, дивіться, щоб сметана не стала рідкою).

Додати сметану до збитих вершків і акуратно, лопаткою, перемішати все.

Я використовувала закріплювач для вершків, в принципі, можна і без нього обійтися, але я про всяк випадок перестраховуюся, тому що іноді у мене вершки погано збиваються.

Все, крем готовий. Збираємо торт.

Змащуємо коржі і краї торта кремом, обсипаємо крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на 8-12 годин.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів