Що приготувати з хребтів лосося: 5 несподіваних рецептів, які підійдуть навіть для святкового столу

Червона риба – продукт корисний, але недешевий. Для повсякденного харчування, на жаль, вона доступна не всім. А ось хребти, що залишаються після обробки риби і продаються в замороженому вигляді, може дозволити собі кожен.

Стривайте і не морщіть ніс. Хребти червоної риби – хоч і економічний варіант, але від цього не менш смачний! Головне – при покупці вибрати м’ясистий хребет.

Ми підготували 5 відмінних рецептів на кожен день, від яких в захваті будете і ви, і ваші рідні.

Юшка з хребтів червоної риби

Складові:

  • 1 хребет червоної риби
  • 2,5 л води
  • 3-4 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 2-3 горошини запашного перцю
  • 1 щіпка коріандру
  • сіль за смаком
  • 1 лавровий лист
  • зелень за смаком

Приготування:

Хребет промийте, зріжте хвіст, плавники і смужки шкіри з лускою.

Розділіть хребет на кілька шматків, помістіть в каструлю, залийте водою. Поставте на вогонь, після закипання варіть на слабкому вогні під кришкою 40 хвилин. Періодично знімайте піну.

Хребти витягніть на тарілку. Бульйон процідіть і поставте назад на плиту. Додайте нарізану кубиками картоплю, подрібнену цибулю і терту моркву. Варіть 15 хвилин.

З хребтів зніміть всю м’якоть, покладіть її в каструлю. Додайте прянощі, лавровий лист, сіль. Варіть 10 хвилин. Подавайте суп із зеленню.

Хребти лосося, запечені з травами в духовці

Складові:

  • 1 хребет лосося
  • 2 щіпка солі
  • 1 ст. л. суміші сухих трав (базилік, орегано, майоран, розмарин)
  • 1 ст. л. оливкової олії

Приготування:

Підготуйте хребет риби: вимийте, зріжте плавники, хвіст і бічні смужки шкіри з лускою.

Розріжте хребет на порційні шматки.

Шматки риби посоліть з обох сторін, посипте травами. Кожен окремо покладіть на невеликий лист фольги, збризніть олією і запечатайте конвертиком.

Запікайте 20 хвилин при 180 градусах. Подавайте з овочами або відвареною картоплею.

Хребти лосося, смажені в клярі

Складові:

  • 1 хребет лосося
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. води
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • лимонний сік за смаком

Приготування:

Підготуйте хребет риби: вимийте, зріжте плавники, хвіст і бічні смужки шкіри з лускою.

Розріжте хребет на порційні шматки, полийте лимонним соком, поперчіть, посоліть за смаком.

З яєць, борошна, дрібки солі і води приготуйте кляр. У сковороді розігрійте олію.

Шматки риби занурюйте по черзі в кляр і відправляйте в сковороду. Смажте до рум’яної скоринки з обох сторін.

Солоні хребти лосося на закуску

Складові:

  • 2 хребта червоної риби
  • 0,5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі

Приготування:

Підготуйте хребет риби: вимийте, зріжте плавники, хвіст і бічні смужки шкіри з лускою.

Розріжте хребет на порційні шматки, ретельно обсушіть паперовим рушником.

Цукор змішайте з сіллю. Насипте трохи суміші на дно ємності, в якій будете солити рибу. Викладіть підготовлені шматки, посипте їх сумішшю солі і цукру. Продовжуйте викладати шматки риби шарами, посипайте їх сіллю і цукром.

Затягніть ємність плівкою, поставте в холодильник. Через 12 годин закуска готова.

Перед вживанням хребти промийте та висушіть серветкою.

Холодець з хребтів червоної риби

Складові:

  • 2 хребта червоної риби
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • 1 корінь петрушки
  • 2 лаврові листки
  • 30 г швидкорозчинного желатину
  • сіль за смаком
  • 2 варені яйця
  • 1 лимон
  • зелень за смаком

Приготування:

Промиті хребти складіть в каструлю, залийте водою, щоб вона лише покривала рибу.

Доведіть до кипіння, додайте цілком цибулину і моркву. Варіть після закипання на слабкому вогні 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте спеції, за 3 хвилини – сік половини лимона.

Хребти з каструлі витягніть, бульйон процідіть, додайте потрібну кількість солі.

Частину бульйону відлийте в чашку, замочіть в ньому желатин. Набряклий желатин додайте основної частини бульйону, поставте на вогонь, прогрійте до повного розчинення. Не кип’ятіть!

М’якоть риби відокремте від кісток, викладіть рівним шаром в ємність для заливного. Влийте бульйон з желатином. Прикрасьте заливне часточками половинки лимона, зеленню, кружечками вареної моркви і яєць.

Джерело

Поділись


Новини партнерів