Пікантні баклажани з часником і горіхами: гострувато-пряна смакота підкорить ваше серце

Баклажан – король літнього та зимового меню. Літнього – тому, що з овоча легко виходить приготувати і ситне гарячу страву, і апетитну закуску. А зимового – тому, що закрутки з баклажанами зникають з комори першими.

Ми пропонуємо вам відмінний варіант закуски з баклажанів для заготовки на зиму. Пряна, з помірною гостротою, вона сподобається любителям пікантних комбінацій.

Особливий кавказький колорит частуванню додадуть волоські горіхи: поєднання цих інгредієнтів в стравах – візитна картка регіону.

Оцет для маринаду радимо брати в концентрації 9%. Якщо використовуєте звичайний 6% -й, збільште кількість в 1,5 рази.

Ще більшого аромату закусці додасть свіжа кінза, можете замінити нею петрушку.

Складові:

  • баклажан – 1,5 кг
  • грецькі горіхи – 1 скл.
  • часник – 10 зуб.
  • перець чилі – 1 шт.
  • соняшникова олія – 150 мл
  • петрушка – 1 пуч.
  • оцет – 3 ст. л.
  • сіль – 3 ст. л.

Приготування

Баклажани наріжте кружечками або пластинками товщиною 3-4 мм. Посоліть 1 ст. л. солі, залиште на годину.

Промийте під проточною водою, злегка відіжміть, потім обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням 2 ст. л. олії.

Зелень, часник, перець чилі і горіхи пропустіть через м’ясорубку. Додайте оцет, олію, що залишилася і сіль. Перемішайте.

Баклажани і заправку викладіть шарами в простерилізовані банки.

Коли заповните ємності, прикрийте їх кришками, поставте в каструлю з водою і стерилізуйте: 15 хв. півлітрові банки і 20 хв. літрові. Після цього закрутіть.

Чудова закуска на зиму готова! Смачного!

Джерело

Поділись


Магазин