Апетитні та дуже смачні м’ясні рулетики з пекінської капусти

За популярністю пекінська капуста на сьогодні нічим не поступається звичайній білокачанній. Наші господині знають і призвичаїлися готувати величезну кількість страв з цим інгредієнтом.

Дійсно, ніжна структура і приємний зовнішній вигляд цього овоча змушують використовувати його все частіше. Головне – знати, яка пекінська капуста дійсно справжня.

М’ясні рулетики з пекінської капусти – приголомшлива закуска як для святкового застілля, так і для повсякденного трапези. Хрустка оболонка відмінно гармонує з соковитою і яскравою начинкою. Стравою також можна перекусити в дорозі або ж під час обідньої перерви.

Практично такі ж інгредієнти використовують при приготуванні пікантного салату з пекінською капустою. Спробуйте обидві страви і виберіть улюблену!

Складові:

  • капуста пекінська – 1 шт.
  • яйце – 5 штук.
  • пшеничне борошно – 60 г
  • помідор – 2 шт.
  • шинка – 100 г
  • твердий сир – 150 г
  • зелена цибуля – 0,5 пуч.
  • майонез – 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

Візьміть дев’ять верхніх листків капусти.

Їх білий і грубий низ (приблизно третина) зріжте. Частину, що залишилася посередині акуратно відбийте кухонним молотком через рушник.

У глибоку миску вбийте яйця і туди ж просійте борошно. Сіль і перець додайте за смаком і збийте вміст до однорідної суміші.

Розігрійте олію. По черзі умочіть листки капусти в кляр і викладіть на сковороду, обсмажуючи з двох сторін буквально пару секунд.

Готові листки складіть на паперові серветки або рушники, щоб з них стекла олія.

Шинку і помідори наріжте дрібними кубиками, а цибулю – кільцями. Сир натріть на дрібній тертці.

Змішайте інгредієнти, приправте за смаком і додайте майонез. Ретельно перемішайте.

Охолоджені листки пекінської капусти наповніть начинкою, скрутіть в рулетик і подавайте до столу. Також перед подачею можете розігріти самі лиски в мікрохвильовці і тоді вже крутити рулети.

В якості начинки для рулетиків можете використовувати інгредієнти салату або ж м’ясних і сирних нарізок, які залишилися після застілля.

Ця закуска цікава ще й тим, що, незважаючи на використання майонезу, все ж менш калорійна, ніж роли в лаваші.

Джерело

Поділись


Новини партнерів