Поки подруги стоять біля плити, обсмажуючи кабачки, я за 20 хвилин готую торт без яєць, олії, борошна і соди

У звичайному випадку слід докласти чимало зусиль, щоб зробити кабачковий торт. В першу чергу потрібно приготувати тісто, потім обсмажити з нього коржі в формі оладок. І в результаті, на жаль, вітаміни в кабачках руйнуються, і вся користь від них в складі торта зникає. В результаті вживаючи цей торт в їжу, людина просто отримує дуже велику кількість калорій. Особливо якщо ласощі змазано майонезом з високою жирністю.

Нижче спеціально для тих, хто бажає вживати кабачки в їжу таким чином, щоб вони виявилися якомога корисніші, наводиться рецепт кабачкового торта, який не тільки дуже смачний, але і корисний. У процесі його приготування не буде потрібно нічого обсмажувати, не буде і жирного соусу. Серед інгредієнтів відсутні борошно і сода, а також яйця, торт не включає ні краплі жиру, а виключно вітаміни. В результаті такий торт можна їсти скільки завгодно, і ви не наберете зайвих кілограмів.

Кабачковий торт

Щоб зробити такий закусочний торт, слід взяти молоді та соковиті плоди, щоб в них ще не утворилося насіння. Між шарами кабачків можна класти баклажани, томати, зелений перець в запеченому вигляді, а також будь-які різновиди зелені.

Що потрібно

• Кабачки молоді — три штучки;

• Йогурт або сметана — 200 грам;

• Сир м’яких сортів або бринза — 200 грам;

• Кріп — один пучок;

• Рукола (або інший різновид зелені) — один пучок;

• Часник — один зубчик;

• Сіль і спеції за смаком.

Як готувати

1. Кабачки як слід миють і зрізають шкірку, якщо це необхідно. Далі плоди розрізають на пластини, товщина яких 0,5-1 сантиметр. Потім пластини поміщають в миску, солять, додають спеції і залишають на десять хвилин.

2. Далі застеляють деко пергаментом і на нього викладають кабачки (можна також використовувати решітку для випікання). Духовку розігрівають до 200 градусів і поміщають туди кабачки і далі запікають до стану готовності. Коли кабачки трохи підрум’яняться і отримають більш м’яку консистенцію, можна визначити, що вони вже готові.

3. Під час запікання кабачків потрібно зайнятися соусом. Для цього в сметану додають зелень і часник, потім соус солять, додають спецій.

4. Після того як вийняті з духовки кабачки охололи, починається складання самого торта.

5. Кабачки викладають на тарілку великих розмірів, на їх пластини намазують соус і насипають бринзу, яку попередньо натирають. Те ж потрібно зробити з рештою пластинами. Верхню частину торта також змащують соусом і прикрашають зеленню.

6. Торт можна як з’їсти негайно, так і потримати в холодильнику протягом кількох годин, щоб кабачки там як слід просочилися. Їжте із задоволенням!

Кабачкові торт — це ситна їжа, при цьому вона красиво виглядає і стане прикрасою будь-якої трапези. Нестандартний смак цих ласощів припаде до душі і тим, хто в цілому кабачки не дуже любить.

Влітку овочі — важлива частина раціону. Коли на них сезон, то вони можуть добре виручають господиню, якій потрібно щось приготувати. І кабачковий торт стане одним з улюблених страв для тих, хто його розкуштував.

Джерело

Поділись


Новини партнерів