Ідеальне домашнє згущене молоко всього за 10 хвилин!

Саме слово «згущене молоко» вже звучить солодко! Багатьом згущене молоко нагадує про дитинство, коли не було такого величезного вибору кондитерських виробів, і солодке згущене молоко було справжніми ласощами… До того ж, в ньому немає дріжджів, борошна, харчових добавок, зате багато кальцію, що міститься в молоці.

Якщо ви не довіряєте магазинному продукту, який часто-густо роблять з використанням рослинних жирів, цей рецепт для вас! Варене згущене молоко чудово підходить для домашніх тортів, тістечок, десертів. Так що сміливо приступайте до приготування – процес займе не більше 10 хвилин!

Інгредієнти для приготування:

  • Молоко – 1 склянка;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Сухе молоко – 1 склянка;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Вода – 1 ст.л;

Приготування:

У каструлю висипте цукор і додайте воду. Тримайте на вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться, перетворившись в карамель.

Додайте в карамель масло і продовжуйте тримати каструлю на вогні, щоб масло розтопилося.

Тим часом нагрійте молоко і додайте його до карамелі, постійно помішуючи. Не лякайтеся, якщо на цьому етапі утворюються грудочки. Карамель розчиниться в молоці через кілька хвилин.

Коли маса стане однорідною, додайте сухе молоко і розмішайте все, тримаючи каструлю на вогні ще 3 хвилини. Охолодіть згущене молоко.

Якщо ще залишилися грудочки, можна процідити його через сито.

Зберігайте згущене молоко в банці в холодильнику. Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів